NHL

Nashville Predators - Calgary Flames X2 (1.55) och Under 5,5 (1.65)
Rinne VS. Kiprusoff.. finnefight! Rinne har varit kanonbra på sistone och vill säkert ha en plats i Finlands OS-lag. Kiprusoff likaså. Calgary spelar väldigt defensivt på bortais och jag tror jag detta kan bli en målsnål historia. Preds har gått typ 8-2 senaste 10 och jag tror det kommer komma ett par förluster snart. Flames har 3 segrar av 4 möjliga på roadien dom är ute på just nu..

Detroit Red Wings - Dallas Stars 1 (2.10)
Revanschdags för Wings som förlorade senast. Turco i kassen igen, han blev utbytt senaste matchen Dallas spelade. Wings inte lika heta som förra året med tanke skador etc, men nu borde man lyfta hemmaspelet ett snäpp. Wings var bra mot Blues senast...

Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 1 (2.20)
Lightning  i bättre form än Avs, man ställer dessutom finske Niittymäki i mål, han har varit bra i år. Anderson i Avs matchas otroligt hårt och tror det kmr påverka honom.. redan sett ett par matcher där han kollapsat totalt. Dessutom har Avalanche riktigt mkt skador nu. Hejduk, Galiardi, Jones, Cumiskey etc..

New York Rangers - Pittsburgh Penguins X2 (1.50)
Ska Rangers vinna här måste dom antingen höja sig flera steg eller så måste Lundqvist täppa till. Fleury är en TOPPmålvakt, och jag tycker han ser aningen bättre ut en Lunkan som inte var bra senast. Enda som talar för Rangers är att man brukar vinna hemma mot Penguins, men senaste 5 matcherna har spelats i Pittsburgh och då har man torskat varje gång. Dubinsky och Redden fortfarande ute. Penguins ser mkt bra ut nu när man fått tillbaka lite spelare...

Spelade spel 21
Vunna spel 15
Förlorade spel 6
% Rätt 71%
% Fel 29%
Genomsnittligt odds 1,973


Elitserien..

Linköping - HV71 1 (2.00)
E4:an Derby!! HV har rätt mycket skador och jag tycker inte dom har samma skärpa framför mål som tidigare. Thörnberg och Voutilainen  saknas bland andra, och dom är riktigt viktiga spelare. LHC är jättesugna på revansch och jag tror dom grejer det!

Rögle - Luleå 1 (2.30)
Luleå dras med skador, dessutom har dom två raka vinster mot Luleå i år. I Ängelholm är man starka... blir säkert jämnt men Rögle kniper 3p till slut.

Lev väl,

Jocke

NHL

Bloggtipset slutade 1 av 2. Gav litet minus om man spelade samma insatser.

Här kommer lite simpel statistik, sen den 25/11.

NHL
Spelade spel 21
Vunna spel 15
Förlorade spel 6
% Rätt 71%
% Fel 29%
Genomsnittligt odds 1,973

Övrigt
Spelade spel 22
Vunna spel 15
Förlorade spel 7
% Rätt 68%
% Fel 32%
Genomsnittligt odds 1,7547


NHL

Bara två matcher ikväll, jag lirar följande:

Ducks - Coyotes 1 (2.05) och Under 5,5 (1.72)
Ducks börjar ta sig ur sin svacka, och har 4 segrar senaste 5 matcherna. Phoenix har Jovanovski questionable igen, samt Peter Mueller. Ganska stora minus. Sen även Saur och Fiddler... Ducks har bra stats mot Phoenix. Ser ettan som trolig. Ducks gör dock inte särskilt mkt mål, inte Coyotes heller. Lagen går ofta under linan och senaste 4 har slutat under för Ducks. Samma visa för Phoenix, som även går back to back nu.. talar lite för hemmavinst.


Hejhopp

Jackpot på NHL inatt, satte alla tre spel, i singlar och tripplar.

Idag gäller detta:

Barcelona - Real Madrid 1 (1.80)
Barca är det bättre laget, stadion kommer koka och Zlatan nätar! Behöver inte säga mer...

Internazionale - Fiorentina 1 (1.75)
Livade in denna nyss, tycker dom spelar bra mycket bättre än Fiorentina och jag tror dom vinner till slut. Första halvlek snart slut. Finns till högre odds nu..

Real Zaragoza - Osasuna Under 2,5 (1.80)
Inga målglada lag som dessutom saknar offensiva spelare pga skador.

Mitt i natten

Måste bara tillägga en grej. Carolina släppte in 5 mål i sista perioden mot Atlanta igår. Ikväll har Sabres vänt 0-1 till 5-1 i sista! Haha, det är lite humor!

Thoughts..

"Aston Villa - Tottenham X
Öppet, men jag känner krysset låååång lång väg. 1-1
"

Rätt nöjd med det tipset!


Hockey night in Canada!

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 1 (1.80)
Canucks har gått och blivit skadefria och möter här ett Oilers som saknar både sin bästa målvakt och sin bästa forward. Pratar om Khabibulin och Hemsky. De har även skador på backen Denis Grebeshkov och forwarden Mike Comrie. Eftersom Deslauriers stod igår och förmodligen inte går back to back så måste prospect målvakten Devan Dubnyk kanske ställa sig i mål. Lägg till att Roberto Luongo beskrev sin senaste match som "my best game this year" så ser jag ettan som ganska trolig.

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 1 (1.75)
Carolina var rätt okej halva matchen igår mot Atlanta, dock kollapsa man i sista och släppte in 5 puckar. Ska Leighton gå back to back? Ja då är det plus för Buffalo. Miller står för Sabres... 70-30. Pitkanen är questionable för Canes.. inte bra.. men som fått tillbaka Eric Staal. Frågan är om det räcker mot Buffalo på bortais. Nja...
Rivet och Gaustad saknas i Sabres, det är förtstås minus, men hemma seger är utgångstipset.

Pittsburgh Penguins - New York Ranger 1 (1.83)
Rangers mkt bleka igår och Valiquette ställs i kassen här. Letang tillbaka, plus för Penguins. Fleury vinner kampen här rätt lätt. I mina ögon en hemmaseger... då Rangers saknar Wade Redden och Brandon Dubinsky! Penguins har tagit 4 senaste...

Hm

Stryket dog mellan minut 77 och 81 kan man säga.. var väl en fyra matcher eller något som gick åt helvete under dom minuterna.

Westham, Newcastle.. bra jobbat. Fulham jagade ledningsmålet i andra men lyckades inte, tråkigt som fan...  Villa ska vi inte prata om!

Nu ska jag se Villa kryssa mot Spurs!

Premier league & The Championship

Fulham - Bolton 1
Fulham är ett grymt bra hemmalag som jag tror tar Bolton idag. Bolton är inte alls i någon bra form och speciellt inte på bortaplan.

Newcastle - Swansea 1
Newcastle är ett av de bästa hemmalagen i the championship, och även fast Swansea har bra form så har dom svartvita god chans på 3p idag.

West Ham - Burnley 1
God chans för hemmaseger. Burnley är endast bra på hemmaplan och West Ham ser väl lite bättre ut nu kanske... jag e tämligen säker här!

Aston Villa - Tottenham X
Öppet, men jag känner krysset låååång lång väg. 1-1


Sirius - Villa lidköping 2 (1.85)
Som jag skrivit tidigare så har jag lirat Villa idag. Det kmr bli jämnt men förhoppningsvis vinner Villa till slut!


 

Stryktipset i övrigt..

1. Manch.C - Hull        1        
2. Blackburn - Stoke        1 X 2    
3. Fulham - Bolton        1        
4. Portsmo. - Manch.U            2    
5. West Ham - Burnley        1        
6. Wigan - Sunderl.          X 2    
7. Brist.C - Sheff.U        1 X      
8. Crystal P - Watford        1 X      
9. Newcastle - Swansea        1 X      
10. Peterbor. - Middlesbr          X 2    
11. Queens PR - Coventry        1        
12. Scunthorp - Leicester          X 2    
13. Sheff.W - West Bro.            2  


Thoughts...

Bad night in NHL! Chicago åkte runt o väntade på Thanksgiving... otroligt loja! Lundqvist? 4 mål på 2 perioder.. speglar inte hans insats matchen innan. Och underspelet sprack med 2minuter kvar. Phoenix gjorde jobbet ikväll samt San Jose.


Thoughts..

Divison 1 hockeyn gick kanon. Allt satt fint. Lugano verkar ha det tufft dock!

NHL

Känner mig aningen tveksam om matcherna ikväll/inatt. Har inte den där feelingen om särskilt många men har hittat ett par stycken.

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 2 (ML)

Blackhawks fick förstärkning i form av Marian Hossa senast, då han gjorde sin debut. 2mål blev det i utklassningen av San Jose. Tror laget kan fortsätta rada upp vinster, man har sånt otroligt lag och är min favorit till Stanley cup titeln i år. Ducks har varit en besvikelse i år och Giguere har inte varit något speciellt. Chicago har visserligen inte så underbara stats i Anaheim men laget är så pass mkt bättre än Ducks just nu så jag tror dom grejar detta.

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2 (ML)
Efter förnedringen senast så tror jag Sharks vill bounca tillbaka snabbt. Tror nog dom fick sig en o annan hårtork träningen efteråt. Edmonton är inget dåligt lag men man saknar här Hemsky, Comrie, Grebeshkov, Pisani, Pouliot och Khabibulin. Deslauriers vet jag inte om han håller när Nabokov ska upp i andra änden av plan. Sharks får klara sig utan Blake o Setoguchi men dom ska ha riktigt bra chans här ändå.

Phoenix Coyotes - Dallas Stars 1 (ML)
Coyotes har ändå gjort det bra utan tre av sina bättre backar, Jovanovski, Saur och Michalek. Nu får man tillbaka två, Michalek och Jovanovski, varav den siste är riktigt viktig. På hemma is är man riktigt bra... Phoenix vinner målvaktskampen.

Tampa Bay Lightning - New York Rangers U5,5 och X2
Lundqvist var rena väggen senast och om Niitymäki ska upp för Tampa så tror jag på underspel här. Nitty har startat bra och Lunkan kanske nu kan komma in i en period av lysande insatser efter senaste prestationen. Tampas offensiv är itne direkt den vassaste och det är egentligen bara Stamkos som är het där framme. Gaborik e het i Rangers...  Drury tillbaka. Dock Kotalik tveksam och Redden utanför. I tampa saknas Öhlund. Under är 7 av 10.


Div1 Hockey och Bandy

Hej igen..  har lirat lite division 1 hockey och bandy. Gick bra senast!

Jag har lirat Villa borta mot Sirius till 1,85. Denna match kommer säkert bli jämn.. båda lagen har börjat säsongen ypperligt men jag ser Villa som ett bättre lag och tror jag kniper denna med nåt mål eller två.

På Söndag spelar Haparanda mot Vetlanda... 1,90 är ett bra odds för en hemmaseger. Haparanda imponerade mot SAIK senast, ledde stora delar av matchen.. impade på mig. Vetlanda är inget bra bortalag och jag tror Hapa vinner lätt! Helgens BÄSTA!!

Även fått rapporter om dåligt väder samt dålig is i Kungälv, provar liten insats på Under 9 mål till 1,85.

Division 1 Hockey

Pantern - Kristiandstad 1
Inget givet men 1,74 och bra chans för hemmaseger. Ser Pantern som ett starkare lag.

Dubbel: Olofström och Karlskrona
Karlskrona är riktigt starka hemma och möter Gislaved... detta ska bara bli en etta. Olofström likaså, Halmstad har spelat hyffsat på sistone men dom räcker inte till mot Olofström som kommer vinna bara dom vill det.

Dubbel:
Tingsryd och Vita Hästen
Tingsryd borde spela i Allsvenskan, obesegrade på hemmaplan i år. Hästen är grymma hemma och vinner också om dom bara vill.

Dubbel: Lugano och Karlskrona
Lugano börjar komma i form och möter ett Biel som saknar några viktiga spelare + är ett sämre lag.


God morgon

Fel ute i Ottawa, tyvärr.. men 2 av 3 gav plusnatt igen.
Inatt är det massa fina matcher som jag ser fram emot... finns pengar att hämta.

Nu ska jag till ICA Maxi och storhandla kl halv 9 på morgonen. Första gången jag är där så tidigt. Lär va smockat med pensionärer!

NHL

Ottawa - Columbus Över 5,5 mål
Inget av lagen visar prov på någon fin defensiv, dessutom är Columbus målvaktsspel under isen. Ottawa ställer Elliot i kassen igen då Leclaire är skadad. Kovalev tillbaka men Fisher ute...  ah jag tror på rätt mkt mål här. Båda lagen är bra framåt och statistiskt sett så spelar dom ofta över när det kommer till b2b.

Vancouver - LA Kings 1 och Under 5,5
Vancouver har problem med målskyttet men funkar hyffsat bra bakåt. Tror på hemmaseger.. kings har inga bra stats i Vancouver.. dessutom går dom b2b.


Lirar

Utan motivering pga tidsbrist.

LHC - Frölunda 1

HV71 - Timrå 1 (hcp -1)

Rögle - Skellefteå 2

Update 2/3

Thoughts...

Jo vars...

Bollnäs, Villa Lidköping och LDU Quito vann allihopa. Dessutom satt underspelet i Sirius vs. V-ås.
Sen fortsatte kvällen med 5 av 7 i NHL. Känns bra... riktigt bra!

Peace out, Jockson.

NHL

Panthers - Rangers 1 (ml) och Under 5,5
Panthers ser otroligt stabila nu just nu och Rangers får spela utan Dubinsky, Kotalik och Drury, tror dom får det tuffft här. Rangers har dåliga stats mot Panthers också... Vokoun startar i Panthers och han har varit stekhet. Avvaktar underspelet tills jag vet målvakt i Rangers.

Avalanche - Predators 2 (ml)
Avs är svåra att läsa.. kan va grymma ena stunden för att kollapsa nästa. Preds är inne i ett bra stimm nu, har bra chans på 2p. Pekka Rinne är rena rama fantomen i målet för Preds... Dessutom har Avs läckt rejält på sistone.

Flames - Coyotes 1 (ml) och Under 5,5
Phoenix är bättre i år, men saknar Ed Jovanosvki, Kurt Saur och Zbynek Michalek... dom backarna är även viktiga för offensiven.. Tror Flames kniper denna. Två bra målvakter ska upp mot varandra, Kiprusoff mot Bryzgalov.. kan bli målsnålt. Phoenix har ett bra PK och spelar defensiv hockey på bortaplan. Flames hade en bra session men har nu 3 förluster senaste 4. Blir o revanschera sig här...

Minnesota - Boston 2 (ml)
Bäckström mot Rask... 45-55 då Bäckström inte direkt övertygar. Savard tillbaka, stort plus. Havlat tveksam för Wild. Boston är inne i ett bra flow med 3 raka roadie vinster.. kan bli en 4e här men Wild ska inte underskattas.. man brukar kunna fightas om poängen mot Boston. Out of conference är dock

Stars - Blues 1 (ml)
Inget vidare odds för hemmaseger men Blues har värdelösa stats mot Dallas som dessutom spelar rätt bra nu. Neal tillbaka i dallas efter skada och han är mkt viktig... stor poängplockare. Blues på normal nivå har chans här men just nu är dom inte på den nivån. 7 förluster senaste 10... Conklin stjäla match? nja... högst tveksamt

Peace out! /jocke


Statistik ljuger inte

En vis man sa en gång i tiden...

"While the individual man is an insoluble puzzle, in the aggregate he becomes a mathematical certainty. You can, for example, never foretell what any one man will be up to, but you can say with precision what an average number will be up to. Individuals vary, but percentages remain constant. So says the statistician."

och en annan lika vis man sa...

"
He uses statistics as a drunken man uses lampposts - for support rather than for illumination"


Bandy!

Villa Lidköping mot Edsbyn till 1,80, helt klart spelbart. Bolagen har lärt sig att Villa är kanske det bästa laget på hemma-is i serien och därför är väl oddset lite lägre än vad man hade sett om detta var den första omgången i elitserien.

Bollnäs har grym chans mot Hammarby som inte alls imponerar, 2.15 får man för hemmavinst. Spelas också.

Sen ska jag rygga ett spel från r&k, som jag oftast inte vill göra då dom officiella spelen där oftast suger hästballe, men denna gång lät det rimligt. Under 9 mål mellan Sirius och Västerås till 1,70. Det kommer regna och Västeråsarna är vana vid sin inomhushall, tror det kmr bli svårspelat. Dessutom hade de två matcher i helgen så jag tror de är lite slitna.

Och föresten, glöm inte LDU Quito inatt!

Thoughts...

CBJ var så jävla mkt bättre än Habs igår.. det var spel mot ett mål i första perioden. I sista perioden vet jag inte vad CBJ gör..de flesta puckar gick in mellan stolparna hos Garon.. man förlorar den med 3-0 och därmed matchen också...  Carey Price first star.. Känner ändå att jag var rätt ute med CBJ då dom faktiskt var bättre laget

Inatt några spontana tankar... får se hur dom ändras framåt kvällen

01:00 New Jersey Devils Ottawa Senators    x
 
01:00 New York Islanders Phildelphia Flyers    x2
01:00 Washington Capitals Buffalo Sabres    1
01:00 Tampa Bay Lightning Toronto Maple Leafs    1x
01:30 Pittsburgh Penguins Montreal Canadiens    1
01:30 Florida Panthers New York Rangers    1x
01:30 Detroit Red Wings Atlanta Thrashers    1
02:00 Minnesota Wild Boston Bruins    x2
02:00 Dallas Stars St. Louis Blues    1
03:00 Colorado Avalanche Nashville Predators    x
03:30 Calgary Flames Phoenix Coyotes    1
03:30 Edmonton Oilers Los AngelesKings    x
04:00 Anaheim Ducks Carolina Hurricanes    1x
04:30 San Jose Sharks Chicago Blackhawks    x

NHL

Canadiens - Blue Jackets 2 (ML: 2.05)
Garon i mål för CBJ ser jag bara som ett plus då Mason är allt annat än bra. Canadiens saknar deras tre bästa backar, vi snackar om Hall Gill, Andrei Markov och Jaroslav Spacek. Dessutom saknas Gomez, Gionta, Pouliot och Laraque framåt. Jackets har ett grymt PP, över 25% utdelning och där kan matchen avgöras... man släppte in 7 mål mot Rangers igår och jag tror på en bounce back och minder misstag denna match.


Thoughts...

Dos utav Tres.

Calgary vann skottstatistiken lätt, borde ju tryckt in någon mer tkr man. Men det är iaf en plusnatt. Inatt är det bara någon enstaka match tror jag. Kommer spela lite CL framåt kvällen... ska vara försiktig dock för jag har en förmåga att bli enögd när det gäller den turneringen.... och dom matcherna kan sluta hur som helst.

Modo - LHC 2 (2.40)
Modo har överpresterat ganska rejält, och här tror jag man tas ner på jorden när Linköping kommer på besök. Foppa spelar inte ikväll, och han har betytt mycket för Modos framfart på sistone.

LDU Quito - Fluminense 1 (1.80)
Okej, här ska brasilianarna upp på nästan 3000 meters höjd och lira boll. Dom flesta icke Ecuadoriska lag  som kommer hit åker på stordäng, mycket dels pga att Quito är ett grymt lag men också pga höjdskillnaden som gör att dom ovana spelarna inte alls orkar 90 minuter. Fluminense ligger på 17 plats (nedflyttningsplats) i Brasileirao A men har bara 2p upp till sträcket. Känns som att dom prioriterar ligan istället för Copa Sudamericana.

NHL Måndag

Lite snabbt idag.. har lite ont om tid.

Predators - Red Wings 1

Bra odds på hemmaseger, över 2,35 på de flesta sidor. Preds är typ 9-2 dom senaste 11 och är i ruggig form. Detroit har svårt me målskyttet och spelar nu utan Kronwall, Franzen och Williams. Preds i stort sett skadefria har riktigt god chans, man har bra stat mot Wings, och Pekka Rinne startar.. han har varit bra mot Wings förut.

Ducks - Flames 2
Flames brukar efter presterat dåligt på hemmais revanschera sig på roaden. Ducks får inte till det denna säsong... Giguere vs Kiprusoff.. fördel Flames. Ducks utan Lupul och Carter. Hyfsade priser för bortavinst.

Oilers - Coyotes 1
Oilers har lite skador men det har dom haft hela säsongen i princip, man har dock sina bästa spelare healthy, medan Coyotes saknar Ed Jovanovski som är riktigt viktig. Även Kurt Saur och Zbynek Michalek saknas, innebär att man är utan 3 bra backar. Deslauriers får chans då Khabbi har skadat sig, tror ändå man kan knipa denna.. man har fina stats mot Phoenix.

nhl

Ja, vi ska väl inte skryta om gårdens lilla omgång. Atlanta vaknade väldigt sent i matchen mot Tampa. Man låg under med 2-0 efter två perioder men spelade upp sig i sista och klarade 3-3.

Otroligt att Niemi går och fixar en shutout för Chicago, det trodde jag inte. 30-17 i skott till Vancouver som jag tycker borde förvaltat sina chanser lite bättre.

NHL

Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 1
Detta är ett back to back möte som jag tror Atlanta vinner till slut. Tampa kommer från en 3-1 förlust mot Carolina... Där var man riktigt usla. Man skapade inte särskilt mkt och spelare som Lecavalier och Stamkos var helt osynliga. Nittymaaki ska in i mål för Tampa, det är väl det enda plusset jag ser. Pavelec startar i Thrashers, han vann sin senaste start mot Tampa (6-3 i början av oktober) och var nästan 93%. Thrashers tog 4 av 6 förra säsongen, och totalt 8 vinster på 9 försök på hemmaplan dom senaste säsongerna. Tampa får vara utan Öhlund och Paul Ranger i defensiven. Atlanta har fin form va det gäller mål, man har gjort minst 3 mål i dom senaste 12 matcherna, fram tills igår då man bara fick dit 2st mot Penguins. Thrashers har förlorat skottstatistiken dom senaste 10 matcherna, och förvänta er samma visa ikväll... 3e matchen på 4 dagar för båda lagen.

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 1x
Intressant match. Canucks har kappe att ta ner Chicago i en back to back situation helt klart. Inatt är båda bröderna Sedin på isen för första ggn på 18 matcher, stort plus! Canucks tog senaste mötet, 3-2 på bortais. 6 raka vinster för Chicago är imponerande, men nu är det 3:e matchen på 4 dagar...  Antii Niemi i mål för Chicago.. Blir till största sannolikhet Luongo för Canucks... stor fördel hemmalaget i målvaktsfighten


Tankar...

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 1 (2.05)
Sharks har inte förlorat mot Flyers på sju år.. ja ni läste rätt. Man slog dom senast med 4-1 på bortaplan för en månad sen, så man trivs ju mot detta mostånd. Sharks kommer från två back to back förluster och jag tror inte dom haft några solskensträningar. Dock fick man en dags ledighet och sånt kan vara rätt medicin ibland. Här kommer dom tagga till rejält för o spöa en annan toppkonkurrent till bucklan. Tycker även Nabokov är en bättre målvakt än Emery, även om den senare har varit lika bra på sistone.

Skador Sharks:
Setoguch (doubtful), Staubitz (doubtful) Shelley, Mitchell, Blake
Skador Flyers: Asham, Gagne, Tollefsen (questionable)

Målvakt Sharks: Evgeni Nabokov (12-3-1-3) GAA: 2,16 (92,67%)
Målvakt Flyers: Ray Emery (11-4-0-1) GAA: 2.22 (92,3%)




Inatt blev det 5 av 7 rätt. Helt otrolig avslutning på Carolina - Toronto, där Toronto tog ledningen (5-4) med knappa 30 sekunder kvar.. men lyckas inte hålla den. Med mindre än 2 sekunder kvar kvitterar Hurricanes och mitt tips går i hel*tete. Måste säga att det kändes INTE bra...  Dessutom bör Torontos förvalta sin 3-0 ledning mycket bättre.. speciellt mot Carolina som är halvt värdelösa nu för tiden.

Montreal tycker jag inte spelar särskilt bra hockey.. dom kan mkt bättre.. Nu ska dom till Washington och möta Capitals. Tror inte dom lyckas vinna där! Dock lär det inte bli någon lätt historia för Caps, Carey Price startar i Habs och han har varit mycket bra senaste 3 starterna. Troligt underspel här...

Tror även på målsnålt mellan Buffalo och Boston... Miller bör revanschera sig här. Han var inte bra mot Florida.. Dessutom står nog Tim Thomas i Boston och han har varit splendid.

San Jose har två raka torsk och nu ska man upp mot Flyers. Här tror jag hårt på Sharks..  Flyers har spelat 4 matcher nu med bara en dags vila mellan varje.. Detta kan passa Sharks som nästan fått 3 dagars vila. Hemma är man ju också väldigt starka. Dessutom är Philly 0-8-2 dom senaste 10 mötena.. talar för ny Shark seger inatt. Setoguchi dock doubtful... minus

Detroit tror jag vinner mot Florida. Man har bra stats mot dom och igår skulle man haft minst 1p mot Dallas om inte domaren stulit matchen.. ledsen o säga det men det är sant. Scott Clemensen står i Florida, och Osgood i Detroit. Svårt o se Detroit tappa två raka hemmamatcher.


NHL

Dallas - Columbus 1 (ML)
Dallas går back to back men ska ha god chans här, man har statistiskt sett ett gott övertag på CBJ med 16 segrar på 23 försök. Tycker dom var riktigt bra mot Detroit igår. CBJ har 4 vinster senaste 5 men det mot ganska formsvaga lag. Dallas har 100% penalty kill senaste 5 matcherna.. sånt kkommer man långt på. Dallas tog 3 av 4 förra säsongen.

Calgary - Chicago 2 (1X2)
Flames var riktigt dåliga senast och coach Sutter och Dion Phaneuf hade en liten fight (muntlig) inne i omklädningsrummet. Många experter tror att Phaneufs speltid kommer sjunka ner mot 15 minuter denna match, det är bara o tacka o ta emot för Chicago som har större chans här än vad oddset säger (2,50). Chicago är även 9-2 senaste 11 mötena. Varav 4 vinster och 2 försluter kommer från slutspelet förra säsongen.

I övrigt snabbt...

Carolina - Toronto 2
Nashville - New Jersey 1x
Ottawa - Pittsburgh 1x
St Louis - Phoenix x
Anaheim - Tampa 1x


...

!%#&!%&!%! .. Boston.. sen Calgary.. och nu Buffalo!

NHL\

Mina spel

Sabres - Panthers 1 (1.47) Sabres med bra stats mot Panthers och bra hemmaspel. Miller är en vinnande faktor om han spelar...

Sabres - Panther Under 5,5 (1.86)

Red Wings - Stars 1 (1.60) Detroit är målglada och i form.. Dallas visserligen bra stat mot Wings, men spelar ettan då Wings har varit bra på sistone.

Red Wings - Stars Över 5,5 (1.80)

Kings - Flyers 2 (1.80) Visserligen jämnt men Flyers är i bättre form än Kings.

Kings - Flyers Under 5,5 (2.05)

Oilers - Avalanche 1 (1.80) Budaj i kassen... Oilers spelar Deslauriers men har fått tillbaka spelare från skador..

NHL

Tråkigt dåliga Boston är på blålinjen utan Savard..  en blek insats av laget igår samt en riktigt bra insats av Roloson i Islanders målet. Annars var jag rätt ute med resten av tipsen..  Ändå tråkigt när jag hade en trippel som Boston förstörde. När ska den beryktade Chris göra comeback i bloggen igen? Jag har fått stå för snacket nu i ett par månader...

01:30 Senators - Maple Leafs 1x Över 5,5
Svårbedömd populär match i Kanada. Båda lagen har tveksam form.. Toronto med 3 raka torsk nu och Senators med bara 3 vinster senaste 10 matcherna. Tror ändå Ottawa kan höja sig ett snäpp här, man vann skottstatistiken mot Rangers senast med 36-28 men lyckades inte riktigt ta till vara på powerplayen. Man spelar helt okej på hemmaplan. Nu möter man Toronto som inte har ett fungerande PK. Toskala ställs också i mål, han har inte varit bra denna säsong. Leclaire i Ottawa... liten fördel hemmalaget där. Toronto har ett bra fungerande powerplay och det kan resultera i mål då Senators har haft defensiva problem på sistone. Tror ändå på Ottawa i slutändan... tror dom taggar till inför denna.

02:00 Predators - Sharks 1 (+1,5)
Nashville äntligen hyfsat skadefria och man ångade på REJÄLT senast mot Montreal, 35 skott mer än Montreal var nytt klubbrekord. Sharks vann senaste mötet 4-3 för nån vecka sen i HP Pavillion Centre. Nu revanschdags, i Preds byggnad... Tror inte vinstmarginalen rinner iväg för något av lagen. Förhoppningsvis ställs Pekka Rinne i mål, han tog alla 20 skott senast och borde känna sig bra.. då tror jag Nashville minst tar ett X.

03:30 Flames - Avalanche 1 & Över 5,5
Flames ser väldigt fina ut, men nu är det första hemma och alltid ett orosmoment. Dock var Avalanche ruskigt dåliga mot Canucks senast och Anderson blev utbytt. Flames har inte ännu sagt vem som står ikväll... mkt möjligt att Kipper får vila då finns det hopp för lite mål, för han har varit alldeles strålande. Avs kommer helt klart göra en bättre prestation men ser inte att dom ska kunna hota Flames här ändå.. man möter ett riktigt bra hemmalag som dessutom är i bra form. Avalanche har efter en kanon start nu bara 2 segrar på 7 försök, och har dessutom släppt in 15 mål på 3 matcher. Dock kommer jag avstå överspelet om Kiprusoff ställs i mål.

Skumpatipset
Rangers - Capitals 2 ML (Drury o Dubinsky borta, Ovie tillbaka.. 2-3 caps)
Rangers - Capitals Under 6 (Lunkan stänger igen ganska bra, när caps ångar på)
Canadiens - Canes Under 6 (Price nollar Canes, samtidigt som Habs har problem med målskyttet)
Preds - Sharks 1 ML (Skadefria Preds var bra senast, Rinne stjäl matchen åt hemmalaget)
Flames - Avs 1 -1,5 (Här är det skillnad i form... helt klart)
Sens - Leafs 2 ML (Matchen avgörs i förlängning där Kessel trycker dit den... bra odds)






NHL

Två senaste NHL sessionerna har inte varit allt för lyckade, måste hitta tillbax snabbt känner jag...

Boston - NY Islanders 1
Boston som är i bra form ska ha riktigt god chans här. Man brukar ha lätt för Islanders, som fått se sig besegrade 8 av dom senaste 10 mötena. Islanders saknar fortfarande Witt och Weight, och även långtidsskadade Martinek, Flood och Reich. Boston känns en dimension tyngre än laget från Long Island. Tim Thomas får vila och Rask går in, och han har faktiskt gjort det bra de senaste 3 starterna han fått.

Mike Smith startar i Tampa och jag vill inte lira underspel på den då...  jag ville ha heta niittymäki i mål

I övrigt...

Panthers - Kings X2
Out of conference... känns som Kings kan försöka spela lite utan press här och komma ur sin lilla svacka. Florida gjorde de bra senast då man kom tillbaka från 0-2 till 4-2, men tappade sen till 4-4. Njae.. bra chans Kings 

Penguins - Ducks 1

Flyers - Devils Under 5,5

njet njet njet....

Självklart ska Minnesota uppträda som 11 åringar i försvaret första perioden.



Ett mål ifrån överspelet i atlanta, det var lite synd.. fanns chanser och framförallt powerplays för Edmonton. Bra PK atlanta..



Jobbar in San Diego i NFL nu...  sen kan vi hoppas på Dallas Cowboys också även om jag tror det blir svårt, så kan man gå lägga sig lite gladare.

 


NHL snabbis

Skönt loja Minnesota är.. åker runt o tror det är någon jävla lekis match mot Haparanda P_94

Hemsky och Horcoff tillbaka, och Hedberg i mål. Atlanta kan kanske bygga vidare på sin glöd i offensiven, 7 mål senast.  

Carolina - Minnesota 2
Carolina är sämsta laget i NHL just nu, 14 rakar förluster lr vad är det... något sånt. Man spelar med noll självförtroende och visst kan desperation vinna matcher men den desperationen tror jag snart övergått i självmordstankar. Man får det nog tufft tills Staal och Ward kommer tillbaka och kanske en ny coach kommer in i bilden.

Carolina - Minnesota Under 5,5
Visserligen Leighton i mål men Minnesota är inget bra bortalag, gör inte särskilt mkt mål där. Tror dom vinner en hyfsat målsnål match. Bäckström ska väl kunna hålla hyffsat tätt där bak mot värdelösa Canes om inte defensiven klappar ihop totalt?


Atlanta - Edmonton Över 5,5


NHL snabbis

Atlanta - Edmonton Över 5,5
Hemsky och Horcoff tillbaka, och Hedberg i mål. Atlanta kan kanske bygga vidare på sin glöd i offensiven, 7 mål senast.  

Carolina - Minnesota 2
Carolina är sämsta laget i NHL just nu, 14 rakar förluster lr vad är det... något sånt. Man spelar med noll självförtroende och visst kan desperation vinna matcher men den desperationen tror jag snart övergått i självmordstankar. Man får det nog tufft tills Staal och Ward kommer tillbaka och kanske en ny coach kommer in i bilden.

Carolina - Minnesota Under 5,5
Visserligen Leighton i mål men Minnesota är inget bra bortalag, gör inte särskilt mkt mål där. Tror dom vinner en hyfsat målsnål match. Bäckström ska väl kunna hålla hyffsat tätt där bak mot värdelösa Canes om inte defensiven klappar ihop totalt?


Reflektioner

Njaaaaaaaaaaaa, Philadelphia och Florida är jag mest besviken över. Florida hade 2-0 i baken efter 5minuter, inte allt för bra där alltså herr Vokuon. Man borde vunnit den efter en otroliog comeback med 4 raka mål.

Pittsbugh - Boston spelet var man helt fel ute på, tyvärr. Gick lite minus inatt, mest pga Flyers. Colorado hade jag en liten insats på och dom svek ju totalt.

Helt fel ute i Tampa var man väl inte ..

Annars gjorde Devils, Red Wings och Sharks jobbet...

NHL

Blev en kortare visit i Stockholm än vad jag trodde så jag hann hem..

Rolig utklassning Atlanta stod för mot Kings... så där var man fel ute.
Minnesota borde ju stänkt dit ett par till alltså...  Men men, jag lyckades ändå plussa under natten. 

Då ska vi se vad vi har ikväll...

New Jersey - Washington 1x

Capitals går sin tredje match på fyra dagar vilket jag tror kommer blir tufft. Även om Brodeur inte är samma målvakt som förr så är han fortfarande bättre än Theodore som är trolig för Capitals. New Jersey jagar sin åttonde raka vinst, riktigt imponerande trend dom är inne i just nu. Ettan och tvåan i Eastern conference som möts här så det blir nog åka av från start... NJ är utan Oduya och Niedermayer så vi tar med krysset

Philadelphia - Buffalo 1
Sabres går back to back efter en riktigt riktigt tuff match igår mot Calgary där man till slut vann på straffar. Jag tror visserligen Miller kan göra uppgiften tuff för Philadelphia, men philly känns verkligen på G. Tredje matchen på fyra dagar för
Sabres. Philly tog alla möten förra året rätt så bekvämt.
 
St Louis - San Jose 2
San Jose går som tåget och ska nu ta sig an Blues på bortais. Uppgiften är inte oöverkomlig och jag tror man kommer undan med en seger här. Blues går trögt och saknar den någon riktig spetskompetens där fram. Oshie, Perron och Berglund är ju bra spelare men inga superstjärnor som gör det lilla extra. Blues PK allt för dåligt och det kmr förmodligen sluta illa mot Sharks...

Florida - NY Islanders 1
Här ska väl ändå Florida kunna ta 2 poäng. Man får en ganska behaglig uppgift, plockar Islanders back to back samt skadedrabbade. Vokuon är en kille som jag inte gillar, men ofta när jag spelar emot honom så står han på huvudet och räddar allt. Islanders är 2-9-0 i Florida.. illa

Detroit - Anaheim 1
Går aldrig att räkna bort Anaheim helt, även fast dom startar ganska bedrövligt i år. Ducks är 7-25-1 dom senaste 33 mötena i Joe Louis Arena, vilket så klart talar för en hemmaseger. Howard mot Hiller(?) , liten fördel Ducks där men Detoit är faktiskt på g nu och har fart under skridskorna. 6-1-1 på hemmais i år. Ducks går back to back efter lång match mot Columbus igår.

Tampa Bay - LA Kings 1
Quick i mål igen även fast han blev totalt ägd igår mot Atlanta. Tampa kontrar med Niittymaki som varit riktigt bra hans senaste starter. Hedman spelar, avlastar Öhlund rejält, vilket är ett plus. Blir väl ingen promenadseger men Tampa känns som ett bra val här. Kings har haft ett tufft spelschema...kan bli avgörande. Desssutom brukar Tampa spela bra mot Kings..

Colorado - Vancouver 1x / Under 5,5
Hejduk tillbaka i Avalanche, han betyder en del. Kommer nog gå i kedjan med rookien Matt Duchene som jag tycker har gjort ett ypperligt jobb. Måste ju ge avs en elogé för sitt fina spel denna säsong, dom har verkligen överraskat positivit. Anderson ser otroligt stabil ut... upp mot Luongo nu och det kan bli målsnålt.

Pittsburgh - Boston Under 5,5
Ska vi prova en målsnål historia igen? T.Thomas och Fleury, gick ju vägen senast...


NHL

Sitter här och sippar på en 18 årig Glendronach whisky och funderar över nattens NHL...



Chicago - Toronto 1 (-1,5)
Medveten om att detta är en out of conference match... men efter ha sett Toronto senast så känns denna ganska säker. Totalt livlösa i försvaret, tog onödiga utvisningar och hade en bedrövligt boxplay. Sånt fungerar inte mot Chicago, speciellt inte ett Chicago som börjar få lite råg i ryggen.

Kände mig tämligen säker på en Chicago vinst senast mot Avs, dock fick man bara oavgjort och vann slutligen på straffar. Känner väl att resultatet inte speglade matchbilden totalt. Anderson var briljant som vanligt, tog 37 av 39 skott.

Chicago ska snart ut på en 6 games roadtrip och det gäller att plocka så mycket poäng som möjligt på hemmais. Vi kan konstatera att Komisarek är utanför Maple Leafs lineup, det är ett stort minus. Huet ser bra ut och Toskala ställs nu i mål för att inte sabba Gustavssons förtroende helt, då det faktiskt är han som räddad Toronto till stor del de senaste matcherna. Patrick Kane är hetare än glöden själv och vi hoppas och tror på en hemmaseger med minst två puckar. Lär inte bli någon utskåpning, det har man lärt sig av Chicago, men kanske 5-3 i öppen kasse?

Atlanta - LA Kings Över 5,5 & X2
Kovalchuck tillbaka i ett Atlanta som är mycket bättre än fjol. Quick och Pavelec är två målvakter som kan ge och ta. Senaste 4 mötena har slutat över 5,5. Kan mycket väl rinna in 3-4 powerplay mål här då lagen besitter top notch special teams i powerplay, samtidigt som Kings nästan har det sämsta PK teamet i NHL. Atlanta går back to back så vi spelar Kings som är det bättre laget.

Buffalo - Calgary Under 5,5 & X2
Calgary har sett väldigt fina ut senaste matcherna, man har täppt till rejält där bak, mycket tack vare vår finske vän Mikka Kiprusoff. 4 insläppta mål på lika många matcher får ses som väl godkänt. Ryan Miller har kanske tillsammans med Anderson i Colorado startat bäst, och hans skada förra året var anledningen till att Sabres aldrig tog sig till slutspel. Nu är han frisk och Buffalo ser väldigt stabila ut defensivt på hemma is. Calgary är inget erkänt bra bortalag så jag tror inte på någon målrik match från deras sida. Dock tror jag nog dom kan klara oavgjotr eller till och med knipa segern med något enstaka mål.

Washington - Minnesota Över 5,5
Efter en fasansfull inledning av säsong har nu Minnesota kanske äntligen fått lite självförtroende... god chans att dom trycker dit ett par puckar här. Och Washington som ni alla vet har ju kompetens så det räcker o blir över framåt. Ovechkin borta dock, ett blir ett minus i målprotokollet. Harding i mål för Wild, han har ju inte övertygat på sina två starter, 4,73 GAA. Varlamov i Capitals är en herre som ger o tar, förhoppningsvis kan firma Koivu, Clutterbuck och Havlat stänka dit ett par. 3,70 på bortavinst är ett för högt odds och kan ju provas... Steckel och Schultz saknas utöver Ovi.

Det va det de... Nu hoppas vi formen håller i sig.


God förmiddag

Blev inga NHL tips igår då jag hade fullt upp med annat. Helgen ser lite fullspäckad ut och jag tror inte jag kommer ha någon chans att blogga, ska resa till Stockholm och vet inte hur det blir med dator och internetförbindelsen.

Möjligtvis slänger jag in några rekar ikväll, men som sagt.. lördagen blir nog inget!

När jag tittar igenom nattens resultat så känner jag väl att Detroit, New Jersey och Philadelphia var hyfsade spel inatt, och dom hade jag nog lirat. Dock hade jag nog åkt på niten på St. Louis Blues som fick stryk..  Man kan ju inte exakt säga vilka matcher man hade spelat i efterhand, men kul att leka med tanken :)


Ren spontan tanke för ikväll. Inga bet lagda

01:00 Carolina Hurricanes New York Islanders 1? -  Desperationshockey av Carolina, räcker långt.
 
01:00 Columbus Blue Jackets Anaheim Ducks x2? -  Svårt, kan cbj bounca tillbaka? njae..
 
01:30 Buffalo Sabres Calgary Flames 2/U5,5? -  CAL ser fin fina ut. Två målisar i form möts.
 
01:30 Atlanta Thrashers Los Angeles Kings x2/ö5,5? -  Kovy tillbaka. Men Atl går b2b.
 
02:30 Chicago Blackhawks Toronto Maple Leafs  -  Chicago måste ses som troliga efter TOR senaste plattmatch.
 
       



Fortsätter

3 av 4 senast, godkänt.
 
Något som inte är godkänt är Torontos USLA försvarsspel inatt. Fy fan va less jag blev när jag satt o titta på matchen. Totalt odugligt, tar onödiga utvisningar som resulterar i dom två första målen för Minnesota. Sen står man o sover när Koivu & co gör 2mål under 1 minut. BRA DÄR, förstör Gustavssons självförtroende totalt.. jävla pajasar!

Inatt spelas några matcher, bland annat dessa:






Buffalo - Edmonton 1 (1.75)
Miller ska väl upp mot Khabibulin... målsnålt tro? Dessa målvakter är väldigt pålitliga. Buffalo är ett lag som spelat bra defensivt. Här spelas ettan pga Edmontons skadeproblem samt att dom faktiskt spelade inatt också. 3:e matchen på 4 dagar och med mycket skador, det kommer kännas i tredje perioden. Edmonton är ute på en riktigt lång roadie och man har bara vunnit 2 matcher på 8 försök. Buffalo har haft 4 dagar utan match, mkt möjligt att dom känns rostiga första perioden men sen tror jag dom tar detta. Dock out of conference match , prioriteras inte alltid till max.

I övrigt lite snabbt..

Chicago - Colorado 1 (1.95)

Columbus - Detroit 2 ML (1.91)
 (Detroit är 40-14-1 mot Columbus dom senaste 55 mötena. Man tog 7 av 10 förra säsongen. Lite skador i detroit så kör moneyline. Inget av lagen impar..  Känner att Detroit har ett psykologiskt övertag här då man nollade Jackets i slutspelet senast. Steve Mason har inte imponerat och han måste börja leverera... )




Det spelas även en del fotboll ikväll och jag har lagt en dubbel till dryga två gånger pengarna.

Ath. Bilbao - Rayo Vallecano 1 (1.50) Finns upp till 1.65 på diverse sidor
Bilbao förlorade första mötet, men nu ställer man upp med starkaste laget och SKA bara vinna här.
Palmeiras - Sport Recife 1 (1.25)
Palmeiras har chans att gå upp i serieledning vid vinst, man möter redan avhängda Sport Recife och denna känns säker. Ursprungligen rekat av Simme på r&k.

NHL


San Jose - Nashville 1 (Inkl OT/SO)
Sharks är efter en trög säsongsinledning inne i en riktigt bra form, och inget lag kommer till HP Pavillion Centre och tar poäng lätt, speciellt inte Nashville. Sharks är ett utpräglat favoritlag som är vana att palla för favorittryck. Senaste matchen Nashville spelade vann man mot Kings lite turligt. Självklart en bra insats men detta klarar dom inte av. Weber och Dumont fortfarande borta för Predators. En all-star back som Weber behövs i såna här matcher när man möter spelare som Thornton, Heatley, Pavelski, Marleau, Clowe etc. San Jose får klara sig utan Rob Blake och Setoguchi men jag tror inte det har någon betydelse just ikväll.

San Jose har 8 vinster dom senaste 10 mot Nashville.


Boston - Pittsburgh 1x och Under 5,5
Pittsburgh tror jag fick sig en rejäl omgång av Bylsma träningen efter 5-0 förlusten mot Sharks senast. Efter att ha följt Pittsburgh ett tag så har jag sett en tendens att dom ofta bouncar tillbaka direkt efter en plattmatch.  Boston har Savard och Lucic borta sen tidigare, men nu är även Krejci och Ryder questionable. Total misär för Bostons offensiv. 

Även Penguins har stora skadeproblem, Gonchar, Malkin, Kennedy, Letang och Talbot saknas. Tror detta kan bli en målsnål match. Boston saknar rejält med offensiv kraft medan deras defensiv är bättre än Pittsburghs just nu. Lägg till att Penguins saknar ett par rejäla matchvinnare + två bra målvakter kommer starta i form av Thomas och Fleury. Den tidigare har ingen vinst senaste 4 matcherna men har ändå bara släppt in 6 mål i dom.

Återkommer senare med vem jag tror vinner matchen... måste avvakta laguppställningarna lite.


Toronto - Minnesota 1x och Under 5,5
Ganska svår match att ta på då lagen inte möts särskilt ofta. Detta är det enda mötet för denna säsong och jag tror väl på en hemmaseger då Toronto kommit igång bra nu på slutet. Mycket tack vare Gustavsson där bak. Minnesota gjorde kanske sin bästa match senast mot Dallas då man vann med 3-2, så dom är kanske på G. Frågan är om man kan uppehålla det spelet på bortais, man har varit bedrövliga där i år. Svårtippat... wild är en tickande trendbomb som är på väg att explodera.. tror dom kan börja prestera riktigt bra snart så fort Havlat och Bäckström kmr igång.


Montreal - Calgary X2
Fördel Calgary formmässigt. Kiprusoff ser mycket bättre ut nu.. Iginla har börjat göra mål också, mycket viktigt för laget. Habs borde kanske fått med sig en pinne senast, men Niittymäki vann matchen åt Tampa. Kipru kan mycket väl stjäla denna... annars brukar lagen vinna sina hemmamatcher mot varandra. Spelar Flames då jag tycker dom är på G. Sen om jag ska va ärlig tycker jag inte Habs är något speciellt att hänga i granen i år... Hal Gill, Andrei Markov och Ryan O'byrne är alla borta pga skador.. tufft då Calgary kör hård hockey.. dom backarna kommer behövas.


Det är vi mot dem...

Näh... två dagar utan framgång med NHL. Spelbolagen VS me 2-0. Som tur är har jag spelat lite fotboll, handboll, div 1 hockey som gått rätt bra, så man ligger vid +/- noll sträcket efter dessa två dagar.

Över 5,5 mellan Chicago och LA Kings till 1,95 är kanon tycker jag. Två offensivt härliga lag med målvakter som jojos. Spelar även chicago vinst.

5 av 6 möten sedan 2008 har slutat mer fler än 5 mål.


Lite spel jag kör idag...

FC Nantes - EA Guingamp 1 (1.50) (Nantes normalt starka hemma mot bortasvaga Guingamp) Update: Nantes förlorade.. otroligt

Skövde - Lugi HF 1 (1.60) (Skövde är bättre lag med hemmaplan. Dom har redan slagit flera lag med större kvalitéer än Lugi) Update: Matchen slutade lika

Sarpsborg 08 - Kongsvinger 1x (1.38) (Playoff till Tippeligaen. Sarpsborg är normalt starka hemma och har en bra chans till seger. 1x ger runt 1,38 men spela DnB på Sarpsborg om ni har möjlighet) Update: Sarpsborg vann

J. Levinsky/F. Polasek - A. Clement / M. Llodra 2 (1.30) (Llorda och Clement är två bra dubbelspelare som verkligen ska vinna här. Llodra har en stenhård serv...) Update: Clement och Llodra vann

Benfica - Naval 1 (hcp -1) (Benfica kan ta över serieledningen om man vinner. Man har fantastiskt målskillnad hemma och bara öser in mål. Naval är bortasvaga och ska inte ha en chans här) Update: Benfica vann 1-0

2/5 .. dåligt!


NHL

Colorado tar emot Edmonton hemma och får ses som favorit till segern här. Man är obesegrade hemma hitills. Oilers som är 1-5-0 på bortaplan saknar viktiga spelare så som Ales Hemsky, Shawn Horcoff, Sheldon Souray. Även J.F. Jacques och Ladislav Smid är borta. 1,90 på hemmalaget är taget.

Craig Anderson återvänder också till kassen, han blev ju utnämnd till number one star of October i NHL. Oilers gör inte tillräckligt mycket mål på sistone, och saknaden av Hemsky och Horcoff kommer bli kännbar.

Ställs Khabibulin mot Anderson så kan man tänka sig under 5,5 för båda är topp målvakter just nu. Khabibulin är i grunden bättre än Anderson i mitt tycke, en riktigt toppmålvakt i NHL, medan Anderson haft vingar och flugit bland molnen där uppe och verkligen spelat otroligt bra. Man har mötts en gång denna säsong, den 27 oktober så vann Avalanche med 3-0, hemma.


!

Katastrof, precis när man trodde man hade känn på zonen igen. Men det är bara att komma igen...


Moving on...

21:03 Dallas ML, Montreal i en dubbel. 4,10 x insats.

20:53 Dallas tror jag kommer gå segrande ur matchen mot Minnesota. Man är äntligen utan skador och imponerade stort senast mot Vancouver där Raycroft ännu en gång storspelade. Borde blivit större segermarginal. Man skapade 47 skott...  Bäckström i Minnesota är en grym målvakt men han har ännu inte övertygat! Dessutom producerar inte lagets storstjärnor Koivu och Havlat speciellt mycket. Wild har ju sett ganska darriga ut under en längre tid och får det svårt här.. 




20:25
Montreal känns som den hetaste kandidaten i matchen mot Tampa. Hedman borta i defensiven, klart minus. Habs ser lite bättre ut, och förhoppningsvis kan vi få se Carey Price spela som han kan... såg bra ut senast. Blir tufft för Tampa här..

20:19 Mkt möjligt att Enroth får göra NHL debut ikväll mot Bruins.. Underspelet känns aningen hotat. Positiva är att Bruins har lite offensiva kvalitéer på skadelistan och möter ett lag som inte släpper in så mycket mål.

19:45 Brassefotboll med Simme och VTH borta på R&K. Gillar dom grabbarna... kan sin grej! Cruzeiro borta mot Sport Recife är ett bra spel. Cruzeiro är kanske det formstarkaste laget i Liga A och möter tabelljumbon. Stod i 2,60 förut men finns nu till 2,20. Har även ryggat överspel mellan America RN - Vila Nova (Liga B) och Santos vinst (Liga A)

19:15 Vi studsar in på lite fotboll... Madrid-derby ikväll där jag tror vi kommer få se rätt mycket mål. Över 2,5 får man 1,50 för, inte särskilt mycket men jag känner väl att den är ganska säker. Spelas med Barca 1 (-1,0) 1.50... totalt odds 2,25

18:46
- Rent spontant känns även Flyers som det bättre kortet i matchen mot Blues. 5 mål senast mot Sabres som kanske har ligans bästa målvakt just nu är kanon. Blues saknar ett par tongivande spelare. Alexander Steen, Carlo Colaiacovo (questionable), Andy McDonald (questionable), Barret Jackman och DJ King är alla borta. Flyers utan Gagne och Briere..  men har klarat sig bra utan dem.

17:49 - Kings hemma mot Preds känns ganska säker med tanke på att ass. kapten Shea Weber (5mål, 4ass hitills), Jean-Pierre Dumont (2mål och 9p senaste 5 matcherna), Colin Wilson och Martin Erat är borta pga skador. Kings har haft svårt mot Preds dom senaste säsongerna, men jag tror ändå Kings nyper denna då deras form är väldigt bra. 1.75 är väl inget superodds men spelbart.

17:43 - Inatt tror jag underspel på Boston - Buffalo kan vara bra om vi får se Tim Thomas och Ryan Miller i målen. Man får runt 1.70 för det.

17:42 - 3 av 4 inatt är godkänt. Kollade litegran på Panthers matchen...  usch så bleka dom var framåt.




// Uppdaterar hela tiden...



NHL

Tidsbrist...


Spelar

Carolina - Toronto X2

Stars - Canucks 1

Panthers - Capitals 1x

Devils - Islanders 1x

JOBBA IN MIG I ZONEN NU DÅ!



Thug life...

Känner mig jävligt ur form på NHL...  det är tufft att vakna upp o se att Chicago ännu en gång (5:e gången?) har svikit en. Vad fan tänker jag med när jag rekar dom? Jag hade väl för fan en grund för min rek.. jo visst hade jag det....men det är Chicagos jävla pissform och attityd som ställer till det. FORM för i helvete.. tänk jocke!! tänk!!! är jag helt jävla sämst eller? JAG SKA VARA IN THE ZONE INOM EN VECKA!

Spelade Kings & Ottawa i en dubbel så jag gick plus minus noll... Men fan nu får jag skärpa mig... haft 2 veckor av total misär... aldrig under 1½ års tid har det gått så här dåligt.

Vancouver 2010...

Lite NHL tips då...

Phoenix - Chicago 2
Chicago tror jag har god chans att knipa 2 poäng borta mot Phoenix. Man har haft några dagars vila och man bör fått rätta på spelet, samtidigt som jag tror spelarna är sugna på match igen. Det ska sägas att jag inte varit imponerad av Blackhawks spel de senaste veckorna, men detta uppehåll på 5 dagar kan varit bra för dem. Man startade säsongen kanon.. och förhoppningsvis kan man komma back on track nu igen. Lägg till att Coyotes matchats riktigt hårt senaste dagarna och kommer förmodligen inte vara lika vassa under 60 minuter som Chicago.


+ Chicago
"Chicago (8-4-1) is hopeful that captain Jonathan Toews will return to the lineup tonight as the Blackhawks try to beat Phoenix for the seventh consecutive time".
Chicago har 6 raka vinster mot Phoenix.
Huet ser ut att ha hittat formen igen.

- Chicago
Hossa, Burish och Eager skadade.

+ Phoenix
Bryzgalov har haft en väldigt bra säsongsinledning.
Ed Jovanovski (D) har gjort 10p på 10 matcher.

- Phoenix
Phoenix saknar Scottie Upshall och Kurt Sauer.. och har även släppt in 9 mål de senaste 2 matcherna.

I övrigt ser jag det så här.. lite safespelat

Ottawa - Tampa Bay 1x
Ottawa får tillbaka Spezza som är otroligt viktig för att grabbarna där framme ska kunna fungera tillsammans. Lagen har varsin vinst, 7-1 (Ott) och 5-2 (Tampa) på vardera hemmaplan. Senast mot Tampa var Ottawa bleka och spelade inte sin bästa hockey, jag tror däremot inte dom gör ytterligare en plattmatch. Tar med krysset då Nittiymäki spelade bra igår.

Wild - Canucks 1x & Under 5,5.
Wild har jättebra chans här då man spelat upp sig på sistone. Vancouver har gjort det hyffsat med tanke på sina skador, men jag är tveksam till om Raycroft kan stå på händer flera matcher irad. Han ska upp mot Bäckström som jag tycker är finlands bäste keeper. Lagen spelar ganska bra defensivt och jag tror rätt hårt på under 5,5.
8 av 10 möten har slutat under 5,5.

Kings - Penguins 1x
Här får Kings en svår på pappret men lite lättare uppgift i praktiken. Penguins kommer skadebetonat och jetlagade till kalifornien och ska möta ett fartfyllt bra Kings som jag tycker fortsätter spela bra hockey. Känns som att Penguins kan få ge sig här... Kings är urstarka hemma och deras form är klockers. Quick spelar bra och där fram är femman med Kopitar glööööödhet!




Den andra Januari flyger jag till Kanada och Victoria Island utanför Vancouver. Där kommer jag tillbringa de kommande 4 månaderna. Men självklart kommer jag besöka Vancouver ett antal gånger, dels pga OS och NHL, men också för att staden är otroligt vacker och intressant.

Kan tänka mig att det blir ett antal besök i denna trevliga byggnad.


Vackert, eller hur?






nhl

Blev inget igår då jag helt enkelt hade annat för mig. Återkommer senare med lite NHL..:)

NHL



Ikväll är Toronto hemma mot Tampa Bay ett intressant spel som man får gott över 2 gånger pengarna för. Maple Leafs tycker jag har spelat bra dom senaste matcherna och är way better than Tampa just nu. Phil Kessel, Torontos hypade trade i sommar gör högst troligt debut ikväll. Tampa även back to back efter en dålig insats borta mot Flyers. Antar Toskala står för Leafs men vi kan ju iaf hoppas på Monstret för jag tycker han inlett bra o ser bättre ut än finländaren.

TB are 4-15-1 in the last 20 meetings in Toronto.
TB are 11-28-2 in the last 41 meetings
TB are 13-46 in their last 59 road games.


Ser tungt ut för Detroit då flera spelare åkt på influensa. Oddsen på Boston är mycket för höga och dom har en god chans att komma ut med segern här. Även 1,85 på X2 är ju guld. Lilja, Franzen, Filppula är borta pga skador, och Rafalski, Ericsson och Kronwall (probable) har eller har haft influensa. Tim Thomas knockar Osgood rätt rejält här.

Update: verkar som Jonathan Ericsson spelar...



I övrigt lite snabbt

Canucks - Rangers X2
Habs - Thrashers 1
Ducks - Penguins 2


Spel

Innebandy Elitserien
Sirius - Falun: Under 10,5 (1.80)

Saxxat från RK.se "Den här känns kanon! Två i grunden defensiva lag som tar ut varandra. Sirius har varit starkare än många tror men kommer inte gå framåt i denna match. Falun har underpresterat under säsongsinledningen och kommer inte bjuda upp till dans på bortaplan. Ställningskrig är att vänta och då kastar vi in polleterna, laxarna som mutumba och allt annat!"

Tennis ATP Basel
Stepanek Radek - Schuettler Rainer: Setspel 2-0 (1.55)

Klasskillnad mellan spelarna... Stepaneks form är även den bättre

RSS 2.0