NHL


San Jose - Nashville 1 (Inkl OT/SO)
Sharks är efter en trög säsongsinledning inne i en riktigt bra form, och inget lag kommer till HP Pavillion Centre och tar poäng lätt, speciellt inte Nashville. Sharks är ett utpräglat favoritlag som är vana att palla för favorittryck. Senaste matchen Nashville spelade vann man mot Kings lite turligt. Självklart en bra insats men detta klarar dom inte av. Weber och Dumont fortfarande borta för Predators. En all-star back som Weber behövs i såna här matcher när man möter spelare som Thornton, Heatley, Pavelski, Marleau, Clowe etc. San Jose får klara sig utan Rob Blake och Setoguchi men jag tror inte det har någon betydelse just ikväll.

San Jose har 8 vinster dom senaste 10 mot Nashville.


Boston - Pittsburgh 1x och Under 5,5
Pittsburgh tror jag fick sig en rejäl omgång av Bylsma träningen efter 5-0 förlusten mot Sharks senast. Efter att ha följt Pittsburgh ett tag så har jag sett en tendens att dom ofta bouncar tillbaka direkt efter en plattmatch.  Boston har Savard och Lucic borta sen tidigare, men nu är även Krejci och Ryder questionable. Total misär för Bostons offensiv. 

Även Penguins har stora skadeproblem, Gonchar, Malkin, Kennedy, Letang och Talbot saknas. Tror detta kan bli en målsnål match. Boston saknar rejält med offensiv kraft medan deras defensiv är bättre än Pittsburghs just nu. Lägg till att Penguins saknar ett par rejäla matchvinnare + två bra målvakter kommer starta i form av Thomas och Fleury. Den tidigare har ingen vinst senaste 4 matcherna men har ändå bara släppt in 6 mål i dom.

Återkommer senare med vem jag tror vinner matchen... måste avvakta laguppställningarna lite.


Toronto - Minnesota 1x och Under 5,5
Ganska svår match att ta på då lagen inte möts särskilt ofta. Detta är det enda mötet för denna säsong och jag tror väl på en hemmaseger då Toronto kommit igång bra nu på slutet. Mycket tack vare Gustavsson där bak. Minnesota gjorde kanske sin bästa match senast mot Dallas då man vann med 3-2, så dom är kanske på G. Frågan är om man kan uppehålla det spelet på bortais, man har varit bedrövliga där i år. Svårtippat... wild är en tickande trendbomb som är på väg att explodera.. tror dom kan börja prestera riktigt bra snart så fort Havlat och Bäckström kmr igång.


Montreal - Calgary X2
Fördel Calgary formmässigt. Kiprusoff ser mycket bättre ut nu.. Iginla har börjat göra mål också, mycket viktigt för laget. Habs borde kanske fått med sig en pinne senast, men Niittymäki vann matchen åt Tampa. Kipru kan mycket väl stjäla denna... annars brukar lagen vinna sina hemmamatcher mot varandra. Spelar Flames då jag tycker dom är på G. Sen om jag ska va ärlig tycker jag inte Habs är något speciellt att hänga i granen i år... Hal Gill, Andrei Markov och Ryan O'byrne är alla borta pga skador.. tufft då Calgary kör hård hockey.. dom backarna kommer behövas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0