NHL tankar..

Blues var riktigt riktigt kassa senast. Canucks brukar ha koll på Blues, man vann slog ju bland annat ut dom i slutspelet förra året..4-0 i matcher. Hur som helst.. senaste 9 matcherna i GM Place har Nucks tagit 8.

Special teams senaste 5 matcherna

Vancouver PP 25,0%
Vancouver PK 90,5%
St. Louis PP 21,1%
St. Louis PK 90,9%

Chris Mason (Blues) och Roberto Luongo (Nucks) är troliga målvakter, DOCK EJ bekräftade.
Mason är 85,7% senaste 5 matcherna. Luongo 92,7%. Då har Luongo nästan fåått 20 skott mer på sig.


Hm

Dagens bank går och förlorar. Inte bra!

Men Wolves, Roma, Newcastle vann så det blev plus iaf.

Fotboll

Kommer prova lite fotboll idag...

Vi har först..

Wolves - Burnley 1 (2.00)
Burnley är usla på bortaplan och Wolves tycker jag ser bra ut, har haft ett par imponerande resultat på sistone. Denna etta känns vettig och spelvärd.

Juventus - Catania 1 (1.40)
Juventus är utslagna ur CL och nu gäller det att fokusera 100% på ligan. Catania ligger sist, jag ser inte något annat än en vinst här för Juventus... kan användas som bank.

Roma - Parma 1 AH Hcp -0,5/-1  (1.91)
Roma är i bra form.. Parma spelar lite över sina huvuden just nu.. kmr tas ned på jorden av Totti&co.

Newcastle - M'Boro 1 (1.75)
Boro har gått trögt efter tränarbytet, bara en vinst på 7 matcher. Endast 2 segrar på bortaplan senaste 10... det blir tufft för dom här.




Jackpot...

Bra nhl natt. De mesta satt.. kommer ett litet urklipp på vad som spelades. Blev mkt system.. men det gick vägen.




NHL

God kväll,

Har ikväll spelat följande:

Dallas
Anaheim +1
Nashville +1
Montreal (Får tillbaka Markov, han saknar möjligtvis lite timing men det är ett stort plus för Montreal som släppt in lite för mkt mål denna säsong. Halak mot Biron, där tycker jag faktiskt Halak är bättre. Han var bra senast. Knapp bortaseger här.)
Pittsburgh (Miller fick stå igår då Lalime blev sjuk eller hur var det? Ikväll får iaf Lalime stå och då blir det genast tuffare för Buffalo som verkligen levt på Miller lite väl mkt denna säsong. Fleury är en toppmålvakt och släpper inte in mer än 2-3st här)
Devils +1

Obs, några har redan börjat, jag har inte haft tid med bloggen förrän nu. Går ju liva i värsta fall.. lycka tilll


Skönt med lite jullov

Tentat klart, städat klart... Idag drar man hem mot Linköping. Om dryga veckor drar jag till Kanada, till Victoria som ligger utanför Vancouver.. det kommer bli så j*vla nice. Men först ska man träffa nära & kära och avnjuta en förhoppningsvis trevlig jul.

NHL senare ikväll! Återkommer... Ha det bra, hej!

Tentor... Jul... Kanada och NHL:)



Okej blev ingen uppdatering igår heller, då jag har ganska fullt upp med skolan. Imorgon är min sista tenta, sen blir det ett skönt jullov, dock bara fram till den 2:a Januari, för då drar jag över Atlanten till Kanada... Ska bli kul o följa NHL på lite närmare håll :) Inatt gjorde jag vinst igen. Mkt möjligt att jag hinner publicera några spel ikväll, den som lever får se. Börjar närma mig 65% rätt nu igen efter att ha varit nere och nosat runt 57%. Senaste veckan är jag runt 72%.


Hej

Hej, jag har haft 2 dagars uppehåll på grund av massiv tentapluggning...  fokuserade 100% på tentan sista dagarna. Kände att jag inte riktigt hade tid för detta då! MEN, tyvärr (för er) så har jag klonkat något sjukt de sista två nätterna på NHL. Inatt satte jag t.ex 6 av 6. Formen e fin!


hmm

sitter och funderar på Birmingham vinst samt Ö2,5 Bolton-West ham

Känslan satt inte!

Marginalerna på fel sida när det gällde det mesta igår. Hade t.ex ett bortdömt mål för Ottawa som jag tycker skulle godkänts, men icke sa nicke. Stod 1-1 mellan Habs och Sabres med cirka 20minuter kvar. Matchen slutar 3-4. 3 mål i första perioden mellan Vancouver och Kings, men sen blev det bara ett till. Man blir ju störd på't!

Flyers gick och vann, det var imponerande, såg inte matchen, men men... nu kanske man kan våga sig på att spela på dem i framtiden också. Hur som helst, en riktigt jävla kass natt, blir bättring genast.


NHL

Boston - Philadelphia 1 (2.00) 5 units
Finns ingen anledning att spela Philadelphia när dom match efter match spelar med fel inställning. Tänker inte röra Flyers förän jag ser att dom förbättrar sig. Boston har gått bra nu med 7 vinster senaste 10 om jag inte missminner mig. Flyers har Emery på skadelistan och då kan det bli tungt för laget, jag tycker ju absolut inte att Boucher är en målvakt man kan lita på i ett så tätt matchande. Tim Thomas startar för hemmalaget, han och Boston ska under en normal kväll kunna vinna denna med rådande förutsättningar..

Även lite över/underspel som jag provar med 2 units/spel

Kings @ Canucks Över 5,5

Coyotes @ Red Wings Under 5,5

Ottawa @ Toronto Över 5,5

Sabres @ Canadiens Under 5,5

Hoppas känslan är rätt ute.

Mvh

NHL

Dagens matcher:
Colorado - Calgary
Chicago - Tampa Bay

Jag tror på målsnålt i båda matcherna inatt.
Tampa har spelat under linan senaste 5 matcherna, och Chicago har spelat under 4 av 5. Niemi har varit bra dom starterna han fått, han är 5-1-0-1 med 1,71GAA. Jag tror nog Chicago vinner men känns inte som något spelvärt odds. Man har haft svårt med målskyttet ett tag nu..8 mål på ordinarie tid dom senaste 7 matcherna. Har dock haft mkt puck och ofta kontrollerat matcherna.
Tampa har inte heller gjort mkt mål, 10 dom senaste 7 matcherna. Dessutom har man problem mot lag från west, 5 raka torsk. Är även 2-9-1 mot Chicago…

Flames är generellt ganska defensiva på bortaplan och dom är verkligen inte något målglatt gäng just nu. 9 av deras 10 senaste har slutat under 6. Colorado hade problem med Nittymäki senast, nu får dom minst lika svårt mot Kipper som är i mkt bra form, dessutom tkr jag Calgary är bättre bakåt än Tampa.
Anderson bör hålla rätt tätt också.. Han var borta en vecka pga skada men spelade för 2 dagar sen, han borde va varm och sugen på att spela igen. Det blir en jämn match tror jag även fast Flames har haft svårt mot Colorado historiskt sett. 11 av 15 matcher har slutat under linan

* Dom satt fint...

Spelade spel 56
Vunna spel 34
Förlorade spel 22
% Rätt 61%
% Fel 39%
Genomsnittligt odds 1,9074

Galet galet galet

Fan vilka galna matcher på Stryket idag!

Spurs mot The Championship!

Tenta

Ett ACE! förhoppningsvis..

Här kommer mitt stryktips för denna vecka.


usch

En obegriplig NHL natt.

TENTA NU! Wish me luck.


NHL

Spelade spel 45
Vunna spel 28
Förlorade spel 17
% Rätt 62%
% Fel 38%
Genomsnittligt odds 1,9478

Calgary - Minnesota U5,5mål (1.68)

Lågt odds men relativt säkert spel (jinx jinx...). Calgary snittar ~1 mål bakåt och 2,4 mål framåt de senaste 5 matcherna. Då kom 5 mål framåt i en och samma match. Minnesota är ett lag i ganska bra form men mot Calgary brukar det inte rassla till särskilt mycket. Minnesota är 2-19-2 de senaste 23 mötena. Kiprusoff är i GRYM form och han kommer nog inte släppa många puckar förbi sig. Bäckström i Minnesota har bara släppt in 1,67mål per match de senaste 3 matcherna... 9 av 10 senaste möten har slutat Under 5,5.

Colorado - Tampa Bay 1 (1.95)
Känns som en spik detta.. Tampa är EVENTUELLT utan både Malone (27p på 30matcher) och Stamkos (30p på 30 matcher) här.. dessutom återvänder Craig Anderson i målet för Avs.  Stamkos  och Malone är Bolts absolut formstarkaste spelare med och frågan är hur det kommer fungera utan dom. Dom har stått för 43% av Tampas målskörd denna säsong. 5 senaste matcherna har slutat med Coloradovinst. Kan va bra att avvakta och se ifall dom kommer till spel eller inte.

San Jose - Dallas 1 (1.90)
3 raka förluster hemma för San Jose.. lite desperation här kanske.. 5:e och sista hemmamatchen innan man drar iväg.. känns som motivation och lite desperation kan ge 2poäng här. Bör ta revansch mot Dallas som vann senast på straffar efter 2 sena mål i tredje perioden. Tycker inte Dallas är riktigt lika heta idag som dom var då, dessutom fanns inte Blake med i Sharks lineup den matchen. Dallas var ganska utspelade mot Anaheim sista halvan av matchen senast och man ska va glada att man fick med sig ett poäng där. Tror på Sharks här.

i övrigt..

Devils - Panthers 1 (Brodeur startar här... inga vidare odds dock)

Blues - Oilers 1x (Blues bra bakåt mot Red Wings.. Conklin grym då.. han står idag igen. Dock varit rätt usla på hemmais i år)


NHL

Nashville - Columbus 1 (2.05)
Columbus har haft en tid med dåliga resultat, men igår släppte det lite då man vann 3-0 mot Florida, mkt tack vare en storspelande Steve Mason. Nu dock back to back och Garon i målet.. då Mason är listad som Doubtful. Svårt o se hur han ska kunna vinna matchen åt Jackets som får möta Pekka Rinne i Nashvillemålet.. han var bra senaste starten mot Vancouver. Garon har inte varit dålig i sina starter men han har inte samma högsta nivå som varken Rinne eller Mason. Nashville brukar även ha hyffsat lätt för Columbus. Man är 13-3 senaste 16 mötena. Jackets får klara sig utan en av deras bästa backar Klesla. Nashville är i stort sett skadefria. 4-2 i tom kasse?

Flyers - Senators Över 5,5 (1.75)
Två lag som besitter ganska fina offensiva kvalitéer. Ray Emery skadad så det blir Boucher i målet för Flyers, det är en faktor till lite extra mål. Han är 3-5-0-0 denna säsong med 2,56 GAA, men är 3,53 GAA och 1-4-0-0 mot Senators under sin karriär. Senators har som sagt bra offensiv men bakåt ser försvaret ut som en schweizerost...  man har släppt in i genomsnitt 4,2mål per match under de senaste 5 matcherna. Senaste 4 mötena har slutat över linan.

Montreal - Pittsburgh Under 5,5 (1.90)
Carey Price och Marc-Andre Fleury är två killar som är riktigt bra just nu. Båda snittar runt 2,3 mål per match de senaste 5 matcherna. Något annat som talar för underspelet är Montreals powerplay, PK och Pittsburghs PP och PK. Hemma så gör Habs endast mål i 14% av sina PP chanser, medan man är ganska säkra i boxplay med 84,2%.
Pittsburghs powerplay på bortaplan är ofattbart dåligt, endast 9,4% utdelning medan PK är lite bättre med 84,5%.
Statistiskt sett ser det bra ut för underspelet.

Boston - Toronto Över 5,5 (1.68)
10 av 11 eller något sånt har slutat över linan. Toronto med Macdonald i mål (1-4-0-0, 3.20GAA, 89,2%) får det svårt men spelar en riktigt fartfyllt och offensiv hockey. Boston har tagit 8 av 10 möten men jag spelar endast överspelet då Torontos form inte alls är dålig.

Intressant är...

Atlanta borta mot Canucks... för högt odds för att inte spela en liten insats! Canucks ganska dåliga första och andra perioden överlag.. inget slutspelslag spelar så. Atlanta har ett lag som har potential att slå vilket lag som helst i ligan när man ställs inför rätt förutsättningar. Första hemma för canucks efter en roadie här.. Edler utanför lineupen pga skada.

41-18

Siffrorna 41-18 skulle kunna betyda mycket, men i detta fall talar jag om skottstatistiken mellan Chicago mot Rangers inatt. Det var bokstavligen spel mot ett mål och Henrik THE KING Lundqvist, jag förlåter dig, det gör inget att mitt spel på Chicago inte gick in så länge du behåller denna sanslösa form du visat upp senaste 2 matcherna fram till OS. 

Jag ska till Kanada i Januari och jag kommer säkerligen se ett par matcher, och då vill jag se kungen storspela som igår. Och jag lovar, kan NHL's bästa lag endast trycka dit en puck på 40 skott bakom Kungen så kommer vi gå långt..

Plusnatt.


NHL

Toronto - NY Islanders 1 (2.15)
Detta känns som ett sunt spel. För det första så är Islanders inte ett lika bra lag i grunden, dessutom såg Toronto riktigt bra ut senaste medan Islanders är inne i en liten tuff period, 3 förluster senaste 4. Islanders har även nya skador på ett par viktiga kuggar i maskineriet, Bergenheim och Jackman. Sen tidigare finns Flood, Martinek, Reich, Sutton och Weight på samma skadelista. Toronto är 29-8-1 dom senaste 38 mötena mot Islanders så det är inte varje dag Islanders tar poäng här. Toskala mot Roloson, där den senare kanske kan ses som stabiliare för tillfället, men jag tror fortfarande hårt på Toronto.
 
Colorado - Minnesota X2 (1.70)
Wild ser faktiskt bra ut nu och ikväll får man tillbaka viktige Cal Clutterbuck. Man har varit way better than Avs dom tidigare 2 mötena. Man har redan två vinster denna säsong mot Colorado och jag tror på en tredje här. Bäckström väntas stå för Minnesota medan Budaj får chansen för Colorado då Anderson är skadad. Där vinner bortamålvakten även om han inte varit superhet än. Raka tvåan är intressant till nästan 3 gånger pengarna. Första hemma för avs efter 5 matcher lång roadie... alltid lite klurigt då man ska försöka föra spelet på hemmaplan efter 5 matcher av en annan typ av mentalitet.

Hawks - Rangers 1 (1.85)
Hawks kommer här med 3 dagars vila och borde kunna komma ut starkt mot ett riktigt just nu bortasvagt Rangers. Rangers har bara gjort 9 mål på dom senaste 5 matcherna, och det är riktigt riktigt illa. Lundqvist är den som räddar Rangers i de flesta matcherna, men här kommer det ju såklart bli svårt. Inga bjudodds här inte men klart spelbart.

Kommer nog ytterligare en eller ett par till matcher senare..

God morgon

Ikväll är det mer Championsleague men det blir nog bara att titta på.
Efter gårdagens magplask så har jag bestämt mig att jag endast spelar på CL Gruppspel den dagen helvetet fryser till is. Det är för oberoende av lagens kvalitéer, det ska sluta hur som helst faktiskt. Har inte tid att sätta mig in särskilt noga heller, NHL tar redan rätt mycket tid.

Återkommer ikväll med ett par NHLisar... Nu blir det tentaplugg hela dagen.

Lev väl,

Jocke

gah

Nej, Championsleague ska man bara titta på, allt kan hända.

Champions League ikväll..

CL är väl inget jag spelar hårt på men ikväll finns det ett par spel som jag ser som ganska givna.

Zurich - Milan 2 (1.35) alt. hcp -1 (1.95) 6/10u
Oddsen har sänkts lite, Milan måste vinna här medan Zurich inte har något att spela för. Milan tycker jag är i fin form, dock inte ofta jag litar på Milan men ikväll känns det som att det kommer bli vinst. Ronaldinho & Pato, behövs egentligen inga fler plan, med den formen dom har.

Juventus - Bayern Under 2,5 (1.68) 5/10u
Juve fixar avancemang med ett X här, och alla vet väl hur bra italienarna är på att spela taktiskt. Detta tror jag blir en hyfsat målsnål historia.

En riktigt BANKDUBBEL är under 3,5 mål mellan just Juve och Bayern, samt Milan vinst. Den betalar väl inte några fantastiska summor men runt 1,7. Vilken bank har 70% ränta? 8/10u

Wolfsburg - Man U 1 (1.95) 4/10u
Oddset också lite hyvlat nu när så många har spelat på den. Man U kommer med ett reservlag, flera spelare som inte ens fått chansen i A-lagstruppen innan. Wolfsburg kommer garanterat att ställa upp med starkaste laget då man inte är säker från gruppen än. United är klara för avancemang, men kan få gruppsegern vid oavgjort. Tror dock tyskarna öser på rejält och nätar. Man lyckades med det på Old Trafford mot ett bättre Man U, då ska man lyckas hemma mot en sämre laguppställning.

Maccabi Haifa - Bordeaux Ö2,5 mål 3/10u
Här kommer ett spel som jag fått från shawkshankbetting.se. Citerar en kommentar från Bordeaux's tränare som finns på hans sida. Bordeaux är redan klara och kommer spela avslappnat och provar även en liten ny spelstil här med orutinerade spelare.

"I will field a much more attacking lineup and play with a more direct approach than we did in the previous fixture. Despite what people might say, it is not going to be a young side but a blend of younger and more experienced players which should make for a dynamic and effective mix…"

Må fotbollarna studsa våran väg ikväll..


NHL

Sabres - Devils 1 (2.35) & U5,5 mål (1.68)
Devils tycker jag har sett väldigt bleka ut framåt de senaste matcherna, men man har fortfarande en fungerande defensiv. Sabres har varit NHL's bäst defensiva lag tycker jag, och här känns underspelet väldigt vettigt. U5,5 är 10-3-1 i Buffalo och 20-8-2 totalt sett mellan lagen.

Tampa - Capitals 2 (2.10) & Ö5,5 mål (1.72)
Visserligen var Flyersspelarna uppenbart otaggade på att spela match här om dagen då dom åkte på storstryk av Capitals, men det spelar ingen roll då Washington har varit fantastiskt bra de senaste matcherna. Då har man faktsitk lirat utan Ovechkin, frågan är hur bra man blir med honom, då han faktiskt kommer tillbaka efter sin avstängning inatt. Även Shaone Morrisonn kommer tillbaka från skada. Tampa har sett lite bättre ute på sistone, men får det svårt att vinna här, tror dock det kan bli en målrik historia. Ö5,5 är 15-5-2 mellan dessa lag. Capitals har mäktat med 23 mål framåt de senaste 5 matcherna. Tampa spelar sin 4:e match på 6 dagar, kan bli sega ben i tredje perioden.

Pittsburgh - Carolina 2 (+1,5) (1.72)
Carolina tycker jag såg riktigt bra ut mot Vancovuer senast. Här tror oddssättarna på en lätt hemmaseger, men Crosby kanske inte kommer till spel, det blir o avakta tills senare ikväll. Hurricanes väntas få tillbaka Jussi Jokinen, plus där.

Montreal - Philadelphia 1 (2.45)
Det sägs att flera spelare har svårt att förstå Flyers General Managers agerande att sparka tränaren. Jag tror inte på någon vinst här mot ett Habs som kanske håller på att bygga en uppåtgående trend efter krossen av Boston. Tycker det är goda priser för hemmavinst här. Price mot Boucher, stor fördel hemmalaget, Price har varit strålande på sistone.

Kings - Flames 2 (2.45)
Flames strålande på roaden på senare tid. Man brukar ha lätt för Kings som faktiskt kan blanda o ge litegran nu när Anze Kopitar inte alls fungerar. Rykten går om att han blir borttradad om det inte blir förbättring... Kiprusoff strålande.. borde ha bra chans att vinna här. Man har tagit 5 senaste och är 21-6-2 totalt sett de senaste 29 mötena. Inga fjanterier med X2 här ...

NHL

Oj oj oj oj, skön attityd Flyers går in med.. totalt överkörda av Caps. Det trodde jag ärligt talat inte!
Kovalchuck kom till spel och så klart gör han mål med 1½ minut kvar, haha... roligt..
Överspelet mellan pengs och chicago ville sig inte, och Minnesota visade prov på fina takter.

Vi bockar för U5.5 Sabres-Rangers, Ö5.5 Preds-Wild, U5.5 Florida-Atlanta och Ö5,5 Boston-Toronto samt 1X Penguins. Annars studsade puckarna inte vår väg inatt.

NHL

Valt ut några matcher som jag tänker fokusera på...

Nashville - Minnsota 1 & Ö5,5 (Wild läcker lite för mkt bakåt... Preds visade fina former igår.. detta blir 3e matchen på 4 dagar för båda lagen. Dom lirar ofta över linan mot varandra)

Penguins - Blackhawks 1x & Ö5,5 (Fleury vs niemi 65-35, crosby utanför men pengs får tillbaka Letang och cooke. Hawks går b2b och var inte särskilt bra igår, möjligtvis taggar dom till när dom ska möta mästarna så vi kan få se lite mål)

Dallas - Edmonton 1 (Hemsky, Khabibulin, Pouliot, Comrie, Pisani, Grebeshkov, Chorney och Gagner saknas för Oilers... bara att konstatera att dom får det tufft här)

Flyers - Capitals 1 (Emery tar ju ner Theodore.. ovechkin fortfarande utanför lineupen. Detta bör Flyers ta även om dom inte varit bra på sistone.. troligt att dom taggar till lite efter tränarbytet, intressant match)

Florida - Atlanta 1 & U5,5 (Vokoun tillbaka i Florida... Han har hög kappe. Hedberg för Atlanta, han har varit kanon i år faktiskt. Kovalchuk, Kubina och Valabik är alla questionable.. spela ettan om dom inte lirar, bra odds)

Boston - Toronto Ö5,5 (Alltid målrikt mellan dessa, samtidigt som Kessel återvänder till sin gamla klubb tror jag det kan bli en intressant fight)

Buffalo - Rangers U5,5 (Miller och Lundqvist, två av ligans absolut bästa målvakter. Detta är ett hett derby som jag tror blir målsnålt)

fotboll & hockey

Spelar 3 topplag i Premier league idag.

West Ham - Man United 2 (1.45) och över 2,5mål (1.80) 0-4

West Ham utan Carlton Cole, minus. West Ham brukar kunna få dit någon boll mot United, mycket möjligt att dom gör det idag med. Westham har gjort 13mål på 5 matcher, men också släppt in 11. Idag blir det vinst för mitt kära United. 1-3 tror jag på.

Arsenal - Stoke (1.28) alt. hcp -1 (1.70) 2-0
Dagens spik. Finns inte en chans på jordklotet att Arsenal inte tar 3p här. Efter 0-3 mot Chelsea senast så förlorar inte en klubb som Arsenal matchen efter på hemmaplan, det händer bara inte.

Blackburn - Liverpool 2 (1.70) 0-0
Oddset helt okej. L'pool är inte så heta i år men Gerrard spelar idag, plus att Blackburns spelfördelare David Dunn är skadad. Pool får en hel kortsida till sina egna fans och detta är en match man vill vinna om man lirar för Liverpool. 6-7000 skrikande liverpool fans kommer hjälpa Gerrad & co att ta 3p idag. 1,70 och tack för kaffet.

Frölunda - Timrå 1 (1.70) 3-3
Frölunda tror jag börjar komma igång nu. Timrå har haft en period med några vinster nu men här tar det stopp. Tycker dom har överpresterat i form av desperation.

LHC - Skellefteå AIK 1 (1.65) 2-1
Sveriges hetaste lag mot Sveriges tråkigaste? Förmodligen! SAIK reser sig inte särskilt snabbt efter 0-6 i baken mot Brynäs senast. LHC kommer vinna, det vet jag, frågan är bara med hur många mål. SAIK spelar ju en tråkig defensiv hockey och gnetar in puckar framåt med en schyjävla lotto ibland. Nä Janne fixar 3poäng åt Linköping en trevlig Lördag som denna.

NHL

NHL ikväll/inatt.
Lite spontana tankar, inga officiella tips...

19:30 Carolina - Vancouver x2   2.90 4.00 2.10  
20:00 Dallas - Edmonton 2   1.95 4.00 3.25
22:00 Los Angeles - St. Louis 1   2.10 4.00 2.90
01:00 Buffalo - N.Y. Rangers U5,5?   2.00 4.00 3.15
01:00 Boston - Toronto x2   1.95 4.00 3.25
01:00 Philadelphia - Washington 1   2.25 3.90 2.70
01:30 Pittsburgh - Chicago 1   2.25 3.90 2.70
01:30 Tampa Bay - N.Y. Islanders x2   2.35 3.85 2.60
02:00 Nashville - Minnesota 1   2.10 3.85 3.00
04:00 Phoenix - Ottawa x2   2.30 3.90 2.65
04:00 San Jose - Calgary 2   2.15 3.95 2.85

Otroligt besviken på Chicago, klart jag visste att det kunde bli jämnt för Preds har varit bra, men 1-4 i röven på  hemmaplan, pinsamt nästan. Penguins kommer krossa Blackhawks inatt om dom uppträdar som idag. Fleury kommer pissa på Huet. Jag ser Wild spelet som helt korrekt då dom ägde matchen, men Bäckström i målet hade en väldigt dålig dag. Det blev overtime vinst där till slut..

NHL

Chicago - Nashville 1 (1.85)
Toppmöte i central divison, där ett Nashville som var rykande hett för någon vecka sen nu åkt på 2 förluster. Preds har släppt in 9 mål senaste 2 matcherna och det är självklart oroväckande. Enda positiva är att man lyckades med att göra 4 mot Minnesota senast. Det blir förmodligen Ellis mot Huet i kassarna inatt, ser det som ganska jämnt. Hemma i United Center är Chicago urstarka och man har endast 2 förluster på 14 matcher.
Blackhawks är i stort sett skadefria och bör komma utvilade och taggade till detta möte. Man har även en dags längre vila än Preds. GO HAWKS!

Devils - Tampa 1 (1.90)
Tampa har typ 3 vinster på 16 försök eller något sådant mot Devils. Dessutom får Devils tillbaka Oduya och Pandolfo verkar det som, plus där. Hedmans gäng får det svårt här, möjligen kan Nittymääki göra uppgiften aningen svårare för Jaq's gäng men jag tror att ettan är hyffsad säker. Brodeur tror jag revanscherar sig efter 5 insläppta senast mot Canucks.

Minnesota - Ducks 1 (2.20)
Selänne utanför Ducks line idag, och Clutterbäck för Wild. Wild har 21 vinster på 29 försök hemma mot Ducks så det är itne varje dag Ankorna åker hit o tar poäng. Dessutom tycker jag Wild börjar se bättre ut samtidigt som Ducks fortfarande har riktiga problem ute på roaden, bara 2 vinster i år. Hyfsade odds för hemmasegern, stod i 2.20 tidigare men finns nu till aningen lägre.

Spelade spel 38
Vunna spel 24
Förlorade spel 14
% Rätt 63%
% Fel 37%
Genomsnittligt odds 1,9625


God dag

Hej hej.

Nu ska vi se... NHL ... hur gick det då? 4/6 får ses som godkänt. Sharks släpper in 2-2 i sista minuten, och det var typiskt nog Colaiacovo som satte den, backen som jag skrev inte skulle spela. Ursäkta! Men hans status måste ändrats precis in till game time. Dessutom kom Semin till spel för Capitals och gjorde två mål, också sen ändring av status, och eftersom jag inte hade tillgång till datorn under kvällen/natten så kunde jag inte ändra. Gick rejält med plus ändå!

Nu blir det raka vägen till högskolan.. lite halvt bakis.. har mycket o göra!

Lev väl,

Jocke

NHL

Lite snabbt ikväll med dom matcher jag tänker lira..

Pittsburgh - Colorado 1 (1.70)
Out of conference men tror ändå på Penguins här. Colorado hade en tuff match igår mot Florida som gick till straffar. Budaj ställs förmodligen i kassen för Avs, då Anderson har en huvudskada, och då blir det genast större vinstchans för Penguins. Fluery står i ikväll för Pengs... Hejduk fortfarande borta för Colorado

Kings - Senators 1 (2.05)
Senators är ute på en svår roadie, där man senast åkte på däng mot San Jose. Det var en rivalitetsmatch mot Dany Heatley som lämnade Ottawa i somras. Ottawa var aldrig riktigt med i den matchen och jag tror även dom får svårt mot unga starka Kings. Viktige Neil fortfarande borta för Sens.. dessutom skrevs det om att sens lirarna var ute o festade hårt efter förlusten mot sharks.

Sharks - Blues 1 (1.70)
Nabbie står i Sharks, medan Blues fortfarande inte tillkännagett sin målvakt. Sharks tycker jag är NHL's formstarkaste lag medan Blues haft problem en längre tid. Backarna Eric Brewer och Carlo Colaiacovo saknas i Blues.. minus! Sharks vann senast i november borta med 3-1.

Washington - Florida Under 5,5 (1.95)
Caps utan Ovechkin, Semin, Morrisonn, Knuble, Gordon och Poti. Tror detta påverkar laget offensivt sett rejält. Florida kommer från en match igår, och back to back är man inte världens bästa lag. Varlamov i capitals har varit bra i år.

snabbare...

Coyotes - Flames 1x (1.65) & Under 5,5



NHL

Medioker insats av Brodeur måste jag säga. Ibland är tänket fel, och det var det igår. Men så är det med NHL. Formen är upp o ned hela tiden. Ska försöka hitta tillbaka till en vinnande trend igen.

NHL Stats

Spelade spel 32
Vunna spel 20
Förlorade spel 12
% Rätt 63%
% Fel 38%
Genomsnittligt odds 1,993


NHL

Devils - Canucks 1x (1.45) och Under 5,5 (1.60)
Canucks med fullt manskap är ett riktigt bra lag. Att dom fixar ett kryss här är ingen omöjlighet alls, absolut inte. Devils får tillbaka Pandolfo, Langenbrunner och Niedermayer, vilket såklart är ett jäkla plus. Detta är ju out of conference match men jag tror ändå på hyfsad koncentration från båda sidor. Lagen har ju nämligen varsin kanadensare i målet som båda vill spela OS, och detta kan bli en rolig duell. Oddset på under 5,5mål är väl i lägsta laget tycker jag. Iallafall, förvänta er två heltaggade målvakter som kommer göra sitt absolut yttersta för att göra en bra insats och därmed stärka sina chanser att få stå i OS. Båda har gått ut och sagt att dom är 100% fokuserade på NHL just nu, men jag är säker på att OS-tankarna finns där i bakhuvudet. Canucks är 4-8-0 på bortais i år.

Målvaktsstatistik

Devils: Martin Brodeur   15-6-0-1 , GAA: 2.05 , 92,5%
Canucks: Roberto Luongo   10-9-0-0 , GAA: 2.56 , 91%

Panthers - Avalanche 2 (2.45)
Panthers har inte bara 5 raka torsk nu, dom blev även utskrattade efter att Ballard slagit sönder Vokouns hjälm och skurit upp hans öra. Förmodligen inte medvetet, men tror knappast att det är sånt Florida behöver just nu. Dessutom har man bara producerat 2 mål framåt på dessa 5 matcher. Scott Clemensen ska stå i mål nu och han är väl inte i samma liga som Craig Anderson spelar i. Avalanche kommer från två torsk mot Minnesota där man iofs hade lite skador. Nu är man lite friskare och har även fått 3-4 dagars vila vilket jag tror kan va positivt, speciellt för Anderson som matchats intensivt i år. Denna match handlar om attityd från Panthers sida, antingen kommer det bli kross av Avs eller så går Panthers in och visar moral efter all skit och kanske kniper den. Men jag lägger mina pengar på det första scenariot. Avs är 8-6-3 på borta is i år och Panthers har faktiskt bara 3 vinster på 12 försök hemma.

Målvaktsstatistik
Panthers: Scott Clemmensen
Avalanche: Craig Anderson
  3-3-0-0 ,   GAA:
14-7-1-4 , GAA:
3.69
2.57
88,8%
92,1%


Wild - Predators 1x (1.50)
Okej här får Wild tillbaka Havlat, Zidlicky, Latendresse och Miettinen. Det är alla riktigt bra spelare. Man är dessutom i hyfsad form med 3 vinster senaste 4 matcherna. Nashville brukar inte kunna komma till Minnesota och ta 2p rätt o slätt. Man är 3-9-2 de senaste 14 mötena i Minnesota.
Dock vann man senast, 4-3. Men som sagt, Wild ser lite bättre ut nu än tidigare på säsongen. Dessutom tror jag inte Predators kan bounca tillbaka direkt efter 5-0 förlusten hemma mot Calgary senast. Bäckström står i Wild och Rinne kanske får sin andra raka finnematch, och då tror jag han torskar igen. 0-5 senast mot sin finske konkurrent Kiprusoff tror jag inte var bra för hans självförtroende. Något som är värt att tänka på är att 9 av de senaste 11 möten i Minnesota har slutat över linan. Minnesota är även 7-3-1 hemma i år, trots en otroligt usel säsongsinledning.

Målvaktsstatistik
Wild: Niklas Bäckström
Predators: Pekka Rinne
  9-9-0-3   GAA:
11-6-0-0 , GAA:
2.59
2.47
91%
91,3%

NHL statistik sedan 25/11-09
Spelade spel 28
Vunna spel 19
Förlorade spel 9
% Rätt 68%
% Fel 32%
Genomsnittligt odds 1,9579


Pump the guns

Dagens träningspass över då.. förbannat trött men så ska det va!

Efter två maginella torskspel igår så vill jag gärna tillbaka över 70% rätt gränsen. Känner att det är viktigt för psyket!

Titta in den förresten, Vokoun får sig en smäll. Kunde inte låta bli o skratta åt det faktiskt, samtidigt som man tycker synd om Vokoun.

http://www.youtube.com/watch?v=VonWLysIAcA


Tankar kring NHL...

01:00 Boston Bruins     - Tampa Bay Lightning  1?
01:00 New Jersey Devils   -  Vancouver Canucks 1x / U5,5?  
01:30 Florida Panthers    - Colorado Avalanche 2?  
02:00 Minnesota Wild     - Nashville Predators 2 / U5,5?  

Tampa är ett jojo gäng som får det svårt i Boston som får tillbaka Bergeron.
Får en stark känsla av underspel mellan devils och canucks.
Vokoun skadad, Clemmensen står för Panthers, då ligger segertecknet hos Avs.
Två hårt jobbande lag, där Preds har betydligt bättre form och målvaktsspel. Skador hos Wild måste kollas. Miettinen, Zidlicky, Havlat, Johnsson alla Questionable..  Sykora, Bouchard, Burns ute garanterat.

* Återkommer senare med officiella spel..  nu till gymmet!

Thoughts..

I ärlighetens namn inte förvånad att CBJ lyckas gneta till sig ett X. Man har bra stats mot Chicago och det var ju första hemma efter en typ 8 matcher lång roadie.

Inga marginaler med oss överhuvudtaget inatt. Underspelet sket sig med ett mål. Men men, jag borde ha spelat mitt Toronto tips även fast Habs fick tillbaka ett par lirare.. Dom öste på bra! Tyvärr fick gustavsson bryta efter 1:a perioden pga hjärtproblem.

NHL Stats sedan 25/11-09
Spelade spel 28
Vunna spel 19
Förlorade spel 9
% Rätt 68%
% Fel 32%
Genomsnittligt odds 1,9579

Summa sumarum

Chicago - CBJ 1
Anaheim - LA Kings Under 5,5

Kanske vågar mig på ett spel på San Jose men lutar åt att jag isåfall lirar ML i en dubbel med Chickan.
Då får vi hoppas NHL guden är med oss inatt igen.

* Oops! Slängde in fel statistikruta först. Rättat nu. Hörs imorrn , blir sängen nu.


NHL sen 25/11
Spelade spel 26
Vunna spel 19
Förlorade spel 7
% Rätt 73%
% Fel 27%
Genomsnittligt odds 1,9397

NHL fortsättning..

Anaheim - LA Kings Under 5,5 (1.80)
Båda lagen har problem med målskyttet och har gått under linan väldigt ofta på sistone. Anze Kopitar har inte gjort mål på ... typ 9 matcher. Giguere mot Quick ikväll. Smyth fortfarande ute för Kings.

UPDATE PÅ HABS-LEAFS: Leafs saknar nu ytterligare Gunnarsson och Finger. Dessutom ser det ut som Gomez kommer till start! Avstår spelet!!

>_<

INGA MARGINALER MED OSS IKVÄLL! 3-3 Timrå-Brynäs. 2-2 Modo. 5-5 Bollnäs, kvitterat i sista sekund av Västerås.

Uppdaterat statistiken.

Övriga spel sen 25/11

Spelade spel 27
Vunna spel 16
Förlorade spel 11
% Rätt 59%
% Fel 41%
Genomsnittligt odds 1,8612


NHL sen 25/11

Spelade spel
21
Vunna spel 15
Förlorade spel 6
% Rätt 71%
% Fel 29%
Genomsnittligt odds 1,973




Elitserien & NHL & Bandy

Västerås - Bollnäs 2 (3.80) Resultat: 5-5
Oddset känns aningen för högt och jag har även fått samma kommentar från en riktigt insatt person inom bandyn. Västerås har inte varit särskilt bra och Bollnäs slaktade Villa senast så jag ser ju helt klart som att Bollnäs inte alls är ute ur matchen här. Visserligen skillnad på hemma och bortaplan med 3,8 är för högt.



Modo - Skellefteå 1 (1.95) Resultat: 2-2

Modo spelar med Forsberg, Näslund och Sundström, vilket innebär att laget lyfter sig några dimensioner. SAIK har varit bra, inget snack om saken, men nu blir det tufft tror jag. Räkna med ett bra hemmstöd!

Timrå - Brynäs Under 5,5 (1.60) Resultat: 3-3
Timrå spelar bra defensivt samtidigt som dom lyckas gneta in ett par puckar framåt. Brynäs är det lag som släppt in minst mål i elitserien. Man spelar inte särskilt offensivt och har samtidigt en bra målvakt.



Chicago - Columbus 1 (1.80)
Divionsmöte och första hemma för Chicago efter en låååååång roadtrip. Svårt o spela emot Chicago med deras lag. CBJ går back to back och man har haft riktiga problem på målvaktsspelet i år. Man släpper i genomsnitt in 4 mål per match ute på roaden. Tror oddset kommer sjunka nån tiondel till. Tror på en bättre inställning av Chicago än den dom visat upp mot Ducks och Kings med tanke på hemmaplan & divionsmöte! Huet står i Chicago, vi får vänta och se vem som ställs för Blue Jackets. Ingen utklassning men tror ändå Blackhawks vinner med nån puck till slut.

 Skador CBJ
Marc Methot D day-to-day - Upper Body - 12/1/09
Rostislav Klesla D day-to-day - Leg - 12/1/09
Derek Dorsett RW out indefinitely - Concussion - 11/22/09
Andrew Murray C Out indefinitely - Shoulder - 10/27/09
Fredrik Modin LW Out indefinitely - Knee - 9/24/09
 
 Skador Chicago
David Bolland C Out indefinitely - Back - 11/12/09
Adam Burish RW I-R - Knee - 9/22/09


Montreal - Toronto 2 (2.80) / X2 (1.65)
Hockey night in Canada. Här går Toronto back to back efter en divisionsförlust mot Buffalo igår. Nu dags för ny divionsmatch direkt. Tycker ändå 2,80 är hyfsat odds för en Toronto vinst, med tanke på Montreals skadebeskymmer. Man saknar tre toppforwards och två av sina bästa backar.

Blir nog Gustavsson igen som är helt okej..  Carey Price kan visserligen rädda Montreal då han har varit grym på sistone... men jag har en känsla av att Leafs ändå kan greja detta. Man var bra med igår mot Buffalo och vann skottstatistiken med 38-31, men Ryan Miller höll sin tredje nolla för säsongen. Han har varit en Buffalos räddare i nöden väldigt många gånger denna säsong. Ser matchen som öppen och därför faller tipset på Toronto med lite högre odds. Habs har två raka vinster mot Toronto denna säsong, båda på overtime, då har Toskala inte spelat på topp samtidigt som Habs haft mindre skador.

 Skador Montreal
Matt D'Agostini C Prob Tues - Concussion - 11/30/09
Scott Gomez C Ques Tues - Groin - 11/25/09
Andrei Kostitsyn RW Doub Tues - Lower Body - 11/30/09
Benoit Pouliot LW Out indefinitely - Hand - 11/24/09
Georges Laraque RW Elig. Dec 4 - Suspension - 11/23/09
Brian Gionta RW Out indefinitely - Lower Body - 11/18/09
Hal Gill D Out indefinitely - Foot - 11/3/09
Andrei Markov D Out indefinitely - Leg - 10/2/09

Skador Toronto
Vesa Toskala G day-to-day - Groin - 12/1/09
John Mitchell C Out indefinitely - Knee - 11/24/09
Mike Van Ryn D out for season - Knee - 10/3/09


Statistik NHL
Spelade spel 26
Vunna spel 19
Förlorade spel 7
% Rätt 73%
% Fel 27%
Genomsnittligt odds 1,9397

Statistik Övrigt
Spelade spel 22
Vunna spel 15
Förlorade spel 7
% Rätt 68%
% Fel 32%
Genomsnittligt odds 1,7547

Sammanfattning..

Alltså Tampa Bay kan ju glömma slutspel om dom ska hålla på så här! Annars 4 av 5. Bra jobbat! Uppdaterat statistiken.

Spelade spel 26
Vunna spel 19
Förlorade spel 7
% Rätt 73%
% Fel 27%
Genomsnittligt odds 1,9397

RSS 2.0