Blogg Paus

Bloggen har tagit en paus som ni kanske har märkt, ursäkta att vi inte sagt något. Har haft tonvis med jobb o göra... återkommer om några dagar när allt är lugnare!

NHL Torsdag

Tidsbrist ikväll så hinner inte gå igenom alla matcher, mycket tentor o skit nu som måste hinnas med!

Ottawa Senators - Edmonton Oilers Över 5,5 (1.87)
Möjligvis två rookie målvakter ikväll, garanterat 1 iallafall, Elliot i Ottawa kassen. Båda lagen är lite svajiga just nu och det blir mycket Hawaii-hockey av det hela, kan mycket väl rinna in 6 mål.

New York Islanders - New York Rangers 2 (2.00)
Rangers med nya spelare i femmorna, Avery och Antropov blanda annat. Islanders har tradat bort det mesta och kommer inte vinna här, de bygger inför nästa säsong.

San Jose Sharks - Minnesota Wild 1 (1.65)
Sharks är inne i en lite sämre period där man inte riktigt lyckas prestera på maxnivå. Minnesota kommer inte vinna här men kan kanske möjligvis knipa en poäng om Backstrom spelar bra och man inte ger upp för mycket Powerplays, för då är det godnatt. Minnesota har inte vunnit i San Jose på väldigt länge!

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 1 (1.55)
Caps måste börja visa sitt storspel igen, de har haft ett par matcher där det gått trögt nu, men ikväll lossnar det då Toronto kommer på besök. Toronto har tradat bort Antropov, vilket är en klar offensiv försämring hos Leafs och kmr inte hämta några poäng här. Vi gillar Caps!

Nattens NHL

Vi lyckades pricka in gårdagens match mellan Avs och Islanders, 4-2 till Isles. Grattis till er som tog rygg på det tipset!
Lite fler matcher inatt dock, så vi sätter väl igång...

San Jose Sharks - Dallas Stars 1
Stars är på väg mot sin 6e raka förlust, något som inte har hänt på över 13 år, efter 5 raka hemmaförluster, varav en mot Sharks (0-1 den 23e feb). Nu hoppas man kunna bryta den trenden borta mot... Just det, 1an i Eastern, San Jose Sharks som man har 0-4 i matcher mot i år. Nabokov på väg tillbaks efter att ha missat senaste matchen mot Montreal, men fortfarande osäkert om han står ikväll. Kan inte hitta någon anledning till att spela något annat än en 1a här.

St Louis Blues - Detroit Red Wings x2
Vi gillar ju Wings, det är ingen nyhet. De fick storstryk mot Nashville senast (8-0) även fast man vann skotten, och jag tror man är rätt så revanschsugna och visa vilket lag som är bäst i NHL. Hossa tillbaka, det är ett plus. Blues har spelat bra på sistone men tvelsamt man orkar med Detroit inatt. Tror enda chansen för Blues är om Osgood skulle falla ihop totalt, samtidigt som Mason spelar bra. Osgood har 7-1-2 mot Blues totalt, och Conklin 3-0-0, så Detroit brukar vinna. Garderar med ett kryss eftersom Blues har 4-0-1 senast 5 matcherna, och har fått till ett par förlängningar innan mot Wings. Utgångstips 2.

Nashville - Edmonton 1
Sjuk effektivitet senast mot Wings, 8 mål på 25skott eller något sånt var det. Kanske kan skylla lite på målvakterna i Detroit, men Nashville har höjt sig ett snäpp på sistone, det är inget snack om saken. Man har 10-1-0 mot Edmonton, och nu skiljer endast 1 poäng mellan lagen i tabellen, precis under slutspelssträcket. Viktigt möte för båda, men tror på hemmaseger!

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 1x

Boston vann senaste mötet med 3-1 i Philadelphia, och då var man bättre tycker jag. Philly är säkert revanschsugna men det är svårt att vinna i Boston. Boston är näst bäst i NHL på hemmaplan, med 21-4-5.  Kan möjligen se denna match gå till förlängning då det finns potential i Flyers, men utgångstipset är en etta!

Resterande utan motivering...

Atlanta Trashers - Florida Panthers 1X

Columbus Blue Jackets - LA Kings 1

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1

Ottawa Sensators - Calgary Flames 1X

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins x2

Chicago Blackhawks - Anaheim Mighty Ducks 1x

Vancouver Canucks - Minnesota Wild1

San Jose Sharks - Dallas Stars 1


Vi fyller på med fler matcher under kvällen...


Hävelid till N.J Devils.

Idag står det klart att Atlantas svenska back Niclas Hävelid flyttar till New Jersey.

New Jersey Devils acquires: D Niclas Hävelid, F Myles Stoesz.
Atlanta Thrashers acquires: Anssi Salmela.

"Det ska bli kul att komma till ett lag som har målsättningen att vinna Stanley Cup, I Atlanta var målsättningen att komma ur egen zon.", säger Hävelid till sportbladet.

***

Andra spelare det ryktas flitigt om just nu på andra sidan Atlanten är:

Backar
Jay Bouwmeester (FLA) - Tomas Kaberle (TOR) - Chris Pronger (ANA) - Filip Kuba (OTT) - Brendan Witt (NYI) - Pavel Kubina (TOR).

Forwards
Nik Antropov (TOR) - Doug Weight (NYI) - Bill Guerin (NYI) - Olli Jokinen (PHX) - Mark Recchi (TAM) - Marian Gaborik (MIN) - Keith Tkachuk (STL) - Ryan Smyth (COL) - Chris Neil (OTT).

Slutsatsen man kan dra av dessa rykten är väl att Islanders och Toronto verkar vilja göra sig av med en hel del spelare. Vilket iofs inte är så konstigt då båda lagen ser ut att missa slutspel, Islanders definitivt, och därför vill göra sig av med en hel del gamla spelare för att kunna rusta för framtiden.

***

Sean Avery är nu också uppsatt på re-entry waivers av Dallas Stars. Och nu är det väl bara en tidsfråga innan det blir officiellt att bråkstaken/problembarnet Avery är klar för Rangers. Det har också ryktats lite om att Toronto kanske skulle vara intresserat, men med största sannolikhet hamnar han alltså i New York igen.

Slutspelslottning - Elitserien

Summering:

Färjestads BK - Brynäs IF
Linköpings HC - Skellefteå AIK
Frölunda HC - Luleå HF
HV71 - Timrå IK


Så här kommer det att se ut på torsdag alltså, när slutspelet drar igång, och lagen som slutade på plats 5-8 i serien börjar på hemmaplan. Det kommer att bli en väldigt rolig vår, kan man lugnt påstå. Vi ser fram emot flera tighta serier, där jag tror att Färjestad och Linköping bör få dom lättaste resorna.


***

Den sista av de fyra kvartarna spelas alltså mellan:

HV71 - Timrå IK
Oväntat möte, då de flesta hade trott att Luleå skulle vara det lag som fanns kvar när HV skulle få "välja". Kent Johansson tycker det ska bli kul att möta Timrå då de hade en rolig semifinalserie förra året. Challe Berglund i Timrå pratar en hel del om "revansch".

***

Den tredje kvartsfinalen kommer att spelas mellan:

Frölunda HC - Luleå HF
Kvällens första skräll har kommit. Frölunda väljer alltså Luleå istället för Timrå, som bör vara ett sämre lag. Dahlén förklarar att Timrå var det enda lag som de verkligen inte ville möta. Mycket prat om Honkens viktiga roll i FHC i slutspelet, men Dahlén väljer att tona ner det hela.

***

Andra valet är klart nu!

Linköpings HC - Skellefteå AIK
Slavomir Lener säger att LHC helst hade velat ha Luleå, men att det ju inte gick. Deras andra val hade varit Brynäs, fortsätter Lener, men dom tog ju Färjestad.

Nu väntar vi med spänning på Frölundas val, Luleå eller Timrå.

***

Nu har det satt igång. Jag kommer att uppdatera bloggen allt eftersom valen trillar in. Färjestad är först ut, sedan Linköping, sedan Frölunda och till sist HV71.

Första valet har redan fallit:

Färjestads BK - Brynäs IF
Samuelsson motiverar med att Färjestad har spelat väldigt bra mot Brynäs i år, samt att Brynäs har väldigt svårt borta mot Färjestad.

Isles vs. Avs

Bara en NHL-match inatt, som sagt.

N.Y. Islanders - Colorado Avalanche 1X
Avs kommer från en 4 matcher lång losingstreak, där man har hela -13 i målskillnad. Ikväll hoppas man kunna stoppa det ras som pågått sedan den 19e februari i mötet med Islanders, som är poängsämst i hela NHL. Islanders har dock spelat bra sista tiden med 2 shutout vinster samt 2 uddamåls förluster, samtidigt som Yann Danis i målet har storspelat och bara släppt in 0,34 mål/match i hans senaste 3 starter. Lagen har inte mött varandra på Long Island sedan december '05, men de senaste fyra mötena där har slutat med Islanders vinst. Säsongens enda möte hittills slutade med Avs vinst, 2-1 i Denver. Avs saknar fortfarande storstjärnan Joe Sakic. Islanders kommer antagligen till spel utan lagkaptenen, och lagets bäste målgörare för säsongen, Bill Guerin som verkar vara på väg att bli bort-tradad från Long Island. Otroligt svårtippad match där Avs är bättre på pappret men Islanders har spelat väldigt bra på sistonde, vilket är det sista man kan säga om Avs. Så jag gör en chansning och satsar på Islanders inatt.

En okej kväll.

Hade en godkänd kväll igår. Matchen det felade på igår var en riktig upset där Caps förlorade hemma mot Panthers med hela 2-6. Theodore hade en mindre lyckad 1a period, 4 insläppta mål, och byttes således ut. Caps fick annars en drömstart med mål av Alexander Semin redan i den 2a minuten. Panthers var dock det bättre laget sett till hela matchen och vann till slut rättvist. Positivt ur svenskögon sett var dock att "Bäckis" utökade sin poängsvit till 10 matcher, alltså nytt personligt rekord i NHL.

Bara en match i NHL inatt, Colorado Avalanche @ N.Y. Islanders, och vi återkommer med en liten genomgång av den matchen senare ikväll. Vi följer också slutspels-"lottningen" i Elitserien ikväll och kommer att uppdatera bloggen allt efter det att lagen väljer motståndare.

NHL-night!

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1X
Kings har 2-0 i matcher denna säsong mot Hawks, båda vinsterna kom på hemmais och båda gångerna var slutresultatet 5-2. Första mötet lagen emellan i Chicago inatt, där det annars så hemmastarka Hawks (15-5-6) har förlorat de senaste 2 matcherna. Kings har 2 raka förluster och man har stora offensiva problem just nu, man har bara gjort 2 mål under ordinarie matchtid på 3 matcher. Hawks saknar fortfarande målskytten Patric Sharp samt målvakten Nikolai Khabibulin, i Kings saknas backen Raitis Ivanans. Tror att Hawks bryter sin negativa trend, både i ligan och mot just Kings, inatt.

Washington Capitals - Florida Panthers 1
Caps har 2 raka vinster och kommer senast från en mycket stärkande bortavinst mot Bruins, 4-3 i OT. Panthers däremot har spelat väldigt ojämnt senaste tiden och blandat segrar med riktiga brakförluster, 2-7 igår borta mot Devils. 2-1 i matcher till Caps mot Panthers denna säsong, och mycket talar för att den trenden utökas till 3-1 i matcher ikväll. Panthers saknar fortfarande sin förstamålvakt i Tomas Vokoun (öroninfektion) och hans ersättare Craig Anderson har varit allt annat än stabil. Caps kommer till spel utan lagkaptenen Chris Clark. Caps ångar på och Panthers bör inte kunna stå emot ikväll.

Återkommer med fler matcher senare...

Elitserien - Slutspel

Nu äntligen är det dags för slutspel i Elitserien. Imorgon kommer tränarna i de fyra lag som slutade på plats 1-4 att finnas med i Hockeykvälls studio för att välja motståndare till kvartsfinalen. Här tänkte jag gå igenom lite kort om hur detta kommer att gå till samt vilka som antagligen kommer att välja vilka.

Det hela börjar med att den som slutade på plats 1 i serien, i det här fallet Färjestad, får välja kvartsfinalmotståndare från de lag som slutade på plats 7-8, alltså Brynäs och Timrå. Sedan är det dags för plats 2 i tabellen, alltså Linköping, att välja motståndare från de 2 lag som ligger längtst ner i tabellen efter Färjestads val, alltså kan Linköping teoretiskt sett välja någon utav plats 6-7-8, Skellefteå/Brynäs/Timrå, beroende på vilket lag Färjestad har valt. Sedan är det dags för Frölunda på plats 3 i tabellen att välja mellan de 2 lag som finns kvar efter Färjestads och Linköpings val, vilket i teorin kan vara vilka två lag som helst på platserna 5-8. HV71 på 4e plats i tabellen får således inte välja motståndare utan tilldelas det lag som inte blivit valt av de tidigare 3 lagen.

Kvartsfinaler

Färjestads BK - Brynäs IF
(1)Färjestad får alltså välja först och väljer mellan (8)Timrå och (7)Brynäs. Färjestads spelarna har redan nu uttryckt en önskan att få möta Brynäs i kvartfinal, och detta på grund utav Brynäs usla bortafacit mot Färjestad. Brynäs har inte vunnit i Karlstad sedan 2002. Så detta val ser jag som solklart.

Linköpings HC - Skellefteå AIK
(2)Linköping kan nu alltså välja mellan de två sämst placerade lagen som finns kvar, alltså (6)Skellefteå och (8)Timrå. Här tror jag med största sannolikhet att Linköping väljer Skellefteå. Linköping har 5-0 i matcher mot just Skellefteå i år med hela 3 vinster på bortais. Solklart val även här, enligt mig.

Frölunda HC - Timrå IK
(3)Frölunda har nu kvar att välja mellan (5)Luleå och (8)Timrå. Jag tror att alla lag vill hålla sig undan från just Luleå i detta slutspel, och av den enkla anledningen tror jag att Frölunda väljer Timrå.

HV71 - Luleå HF
Detta göra alltså att (4)HV71 möter (5)Luleå i vad jag tror kommer bli den jämnaste kvartsfinalen av dom alla. Om det nu blir dessa kvartfinaler så tror jag att detta är den enda som kan gå till 7 matcher.

Sunday is a fun day...

Nattens NHL gick åt pipan, största skrällen stod Nashville för som demoliserade Detroit med 8-0 (!). Visste att nattens matcher kunde gå lite hur som helst.

Senare idag har vi en massa fotboll att se fram emot, samt lite NHL under natten. Återkommer senare...!

Nattens NHL

Två matcher satt fint tidigare ikväll, så nu försöker vi få in fyra till för att inleda Mars på ett bra sätt.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1
(resultat: 3-3 efter full tid)
Hett kanadensiskt möte, där hemmalaget Ottawa är starkast på pappret. Men formmässigt så är kanske Toronto hetare. Ottawa har 2 raka förluster på hemmaplan och en tredje vore förödande för laget och deras normalt så bortskämda hemmapublik. Statistiskt sett så har Leafs övertag på Sens denna säsong, men här tror vi på att Ottawa bouncar tillbaka och vinner. Toronto har 2-0-1 på Ottawa denna säsong och Toskala brukar spela bra mot dem. Kaberle är också tillbaka för Toronto, och det känns som det mesta talar för Toronto, men vi vet att Ottawa är ett ruskigt bra lag som kan explodera när de bara får igång sitt spel! De har tyvärr varit för ojämna denna säsong, likt många andra topplag från förra säsongen. En liten chansning får det bli...

Atlanta Trashers - Carolina Hurricanes X2 (resultat: 5-3 efter full tid)
Atlanta är lite som Ottawa, de kan spela riktigt bra bara deras keyplayers presterar på sin normala nivå! Men Carolina är i lite bättre from än Atlanta just nu och har 8-2-0 mot dem det senaste året. Cam Ward brukar trivas mot Trashers och man måste vinna om man vill befästa sin slutspelsplats.

New York Islanders - Buffalo Sabres 2 (resultat: 2-0 efter full tid)

Intressant möte, där Sabres är det starkare laget. Känns som Islanders bara förbereder sig inför nästa säsong, man tradeade nyligen bort två av sina bästa spelare, och man spelar inte för att nå slutspel. Islanders har också sin back Brendan Witt avstängd i fem matcher efter att han anfallit Torontos Niklas Hagman med sin klubba. Lalime startar förmodligen i Sabres kasse, dock finns det en chans att Enroth kan göra debut i Sabres målet då Lalime har varit lite halvsjuk.

Nashville Predators - Detroit Red Wings X2 (resultat: 8-0 efter full tid)
Wings har fin form (9-2-1 senaste 10) och jagar nu sin 3e raka mot Preds, Wings vann senaste matchen med 6-2 hemma i Joe Louis Arena.. Man ligger nu också bara 3 poäng efter Sharks i Western Conference och man vill självklart ha en toppseed in för det stundande slutspelet. Preds å andra sidan ligger 11a i den oerhört grötiga Western, men bara 1 poäng ifrån slutspel just nu, och är nu ute efter sin 4e raka vinst. Preds är okej på hemmais och Wings är bra på bortais, så just det med hemmais kontra bortais tror jag inte spelar så stor roll inatt. Wings saknar Hossa inatt igen och man ställer antagligen Ty Conklin mellan stolparna, även om Osgood gjorde en bra match mot Kings igår. Nashville's perfekta boxplay under de 6 senaste hemmamatcherna samt att deras powerplay har fungerat väldigt bra mot Wings denna säsong (27.4%) gör dock att jag väljer att gardera denna match, men jag håller ändå Wings som favorit.

RSS 2.0