NHL

Sitter här och sippar på en 18 årig Glendronach whisky och funderar över nattens NHL...



Chicago - Toronto 1 (-1,5)
Medveten om att detta är en out of conference match... men efter ha sett Toronto senast så känns denna ganska säker. Totalt livlösa i försvaret, tog onödiga utvisningar och hade en bedrövligt boxplay. Sånt fungerar inte mot Chicago, speciellt inte ett Chicago som börjar få lite råg i ryggen.

Kände mig tämligen säker på en Chicago vinst senast mot Avs, dock fick man bara oavgjort och vann slutligen på straffar. Känner väl att resultatet inte speglade matchbilden totalt. Anderson var briljant som vanligt, tog 37 av 39 skott.

Chicago ska snart ut på en 6 games roadtrip och det gäller att plocka så mycket poäng som möjligt på hemmais. Vi kan konstatera att Komisarek är utanför Maple Leafs lineup, det är ett stort minus. Huet ser bra ut och Toskala ställs nu i mål för att inte sabba Gustavssons förtroende helt, då det faktiskt är han som räddad Toronto till stor del de senaste matcherna. Patrick Kane är hetare än glöden själv och vi hoppas och tror på en hemmaseger med minst två puckar. Lär inte bli någon utskåpning, det har man lärt sig av Chicago, men kanske 5-3 i öppen kasse?

Atlanta - LA Kings Över 5,5 & X2
Kovalchuck tillbaka i ett Atlanta som är mycket bättre än fjol. Quick och Pavelec är två målvakter som kan ge och ta. Senaste 4 mötena har slutat över 5,5. Kan mycket väl rinna in 3-4 powerplay mål här då lagen besitter top notch special teams i powerplay, samtidigt som Kings nästan har det sämsta PK teamet i NHL. Atlanta går back to back så vi spelar Kings som är det bättre laget.

Buffalo - Calgary Under 5,5 & X2
Calgary har sett väldigt fina ut senaste matcherna, man har täppt till rejält där bak, mycket tack vare vår finske vän Mikka Kiprusoff. 4 insläppta mål på lika många matcher får ses som väl godkänt. Ryan Miller har kanske tillsammans med Anderson i Colorado startat bäst, och hans skada förra året var anledningen till att Sabres aldrig tog sig till slutspel. Nu är han frisk och Buffalo ser väldigt stabila ut defensivt på hemma is. Calgary är inget erkänt bra bortalag så jag tror inte på någon målrik match från deras sida. Dock tror jag nog dom kan klara oavgjotr eller till och med knipa segern med något enstaka mål.

Washington - Minnesota Över 5,5
Efter en fasansfull inledning av säsong har nu Minnesota kanske äntligen fått lite självförtroende... god chans att dom trycker dit ett par puckar här. Och Washington som ni alla vet har ju kompetens så det räcker o blir över framåt. Ovechkin borta dock, ett blir ett minus i målprotokollet. Harding i mål för Wild, han har ju inte övertygat på sina två starter, 4,73 GAA. Varlamov i Capitals är en herre som ger o tar, förhoppningsvis kan firma Koivu, Clutterbuck och Havlat stänka dit ett par. 3,70 på bortavinst är ett för högt odds och kan ju provas... Steckel och Schultz saknas utöver Ovi.

Det va det de... Nu hoppas vi formen håller i sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0