NHL

Nashville - Columbus 1 (2.05)
Columbus har haft en tid med dåliga resultat, men igår släppte det lite då man vann 3-0 mot Florida, mkt tack vare en storspelande Steve Mason. Nu dock back to back och Garon i målet.. då Mason är listad som Doubtful. Svårt o se hur han ska kunna vinna matchen åt Jackets som får möta Pekka Rinne i Nashvillemålet.. han var bra senaste starten mot Vancouver. Garon har inte varit dålig i sina starter men han har inte samma högsta nivå som varken Rinne eller Mason. Nashville brukar även ha hyffsat lätt för Columbus. Man är 13-3 senaste 16 mötena. Jackets får klara sig utan en av deras bästa backar Klesla. Nashville är i stort sett skadefria. 4-2 i tom kasse?

Flyers - Senators Över 5,5 (1.75)
Två lag som besitter ganska fina offensiva kvalitéer. Ray Emery skadad så det blir Boucher i målet för Flyers, det är en faktor till lite extra mål. Han är 3-5-0-0 denna säsong med 2,56 GAA, men är 3,53 GAA och 1-4-0-0 mot Senators under sin karriär. Senators har som sagt bra offensiv men bakåt ser försvaret ut som en schweizerost...  man har släppt in i genomsnitt 4,2mål per match under de senaste 5 matcherna. Senaste 4 mötena har slutat över linan.

Montreal - Pittsburgh Under 5,5 (1.90)
Carey Price och Marc-Andre Fleury är två killar som är riktigt bra just nu. Båda snittar runt 2,3 mål per match de senaste 5 matcherna. Något annat som talar för underspelet är Montreals powerplay, PK och Pittsburghs PP och PK. Hemma så gör Habs endast mål i 14% av sina PP chanser, medan man är ganska säkra i boxplay med 84,2%.
Pittsburghs powerplay på bortaplan är ofattbart dåligt, endast 9,4% utdelning medan PK är lite bättre med 84,5%.
Statistiskt sett ser det bra ut för underspelet.

Boston - Toronto Över 5,5 (1.68)
10 av 11 eller något sånt har slutat över linan. Toronto med Macdonald i mål (1-4-0-0, 3.20GAA, 89,2%) får det svårt men spelar en riktigt fartfyllt och offensiv hockey. Boston har tagit 8 av 10 möten men jag spelar endast överspelet då Torontos form inte alls är dålig.

Intressant är...

Atlanta borta mot Canucks... för högt odds för att inte spela en liten insats! Canucks ganska dåliga första och andra perioden överlag.. inget slutspelslag spelar så. Atlanta har ett lag som har potential att slå vilket lag som helst i ligan när man ställs inför rätt förutsättningar. Första hemma för canucks efter en roadie här.. Edler utanför lineupen pga skada.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0