Nattens NHL

Två matcher satt fint tidigare ikväll, så nu försöker vi få in fyra till för att inleda Mars på ett bra sätt.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1
(resultat: 3-3 efter full tid)
Hett kanadensiskt möte, där hemmalaget Ottawa är starkast på pappret. Men formmässigt så är kanske Toronto hetare. Ottawa har 2 raka förluster på hemmaplan och en tredje vore förödande för laget och deras normalt så bortskämda hemmapublik. Statistiskt sett så har Leafs övertag på Sens denna säsong, men här tror vi på att Ottawa bouncar tillbaka och vinner. Toronto har 2-0-1 på Ottawa denna säsong och Toskala brukar spela bra mot dem. Kaberle är också tillbaka för Toronto, och det känns som det mesta talar för Toronto, men vi vet att Ottawa är ett ruskigt bra lag som kan explodera när de bara får igång sitt spel! De har tyvärr varit för ojämna denna säsong, likt många andra topplag från förra säsongen. En liten chansning får det bli...

Atlanta Trashers - Carolina Hurricanes X2 (resultat: 5-3 efter full tid)
Atlanta är lite som Ottawa, de kan spela riktigt bra bara deras keyplayers presterar på sin normala nivå! Men Carolina är i lite bättre from än Atlanta just nu och har 8-2-0 mot dem det senaste året. Cam Ward brukar trivas mot Trashers och man måste vinna om man vill befästa sin slutspelsplats.

New York Islanders - Buffalo Sabres 2 (resultat: 2-0 efter full tid)

Intressant möte, där Sabres är det starkare laget. Känns som Islanders bara förbereder sig inför nästa säsong, man tradeade nyligen bort två av sina bästa spelare, och man spelar inte för att nå slutspel. Islanders har också sin back Brendan Witt avstängd i fem matcher efter att han anfallit Torontos Niklas Hagman med sin klubba. Lalime startar förmodligen i Sabres kasse, dock finns det en chans att Enroth kan göra debut i Sabres målet då Lalime har varit lite halvsjuk.

Nashville Predators - Detroit Red Wings X2 (resultat: 8-0 efter full tid)
Wings har fin form (9-2-1 senaste 10) och jagar nu sin 3e raka mot Preds, Wings vann senaste matchen med 6-2 hemma i Joe Louis Arena.. Man ligger nu också bara 3 poäng efter Sharks i Western Conference och man vill självklart ha en toppseed in för det stundande slutspelet. Preds å andra sidan ligger 11a i den oerhört grötiga Western, men bara 1 poäng ifrån slutspel just nu, och är nu ute efter sin 4e raka vinst. Preds är okej på hemmais och Wings är bra på bortais, så just det med hemmais kontra bortais tror jag inte spelar så stor roll inatt. Wings saknar Hossa inatt igen och man ställer antagligen Ty Conklin mellan stolparna, även om Osgood gjorde en bra match mot Kings igår. Nashville's perfekta boxplay under de 6 senaste hemmamatcherna samt att deras powerplay har fungerat väldigt bra mot Wings denna säsong (27.4%) gör dock att jag väljer att gardera denna match, men jag håller ändå Wings som favorit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0