Game on.

En ok natt igår där underspelet satt riktigt enkelt. Stars lyckades dock inte ta segern i en match där man hade bra läge att bryta en två matchers lång losingstreak. Nya tag inatt!
 
Leafs @ Sabers, Sabres ML @ 1,61
Sabres har haft några tunga matcher efter de två inledande vinster i serien. Man slog bland andra just Leafs på bortais, med 2-1 efter utmärkt defensivt arbete. Nu möter man dem igen, men på hemmais. Sabres är ett bra hemmalag, som ofta trycker på och skapar en hel del chanser hemma. Man har på de två hemmamatcherna man haft producerat över 40 skott på mål per match. Sabres ställer sin supermålvakt Miller i mål, medan Toronto  slänger in Reimer. Miller är ju i en klass för sig när han är på topp. Han har inlett NHL bra, med en räddningsprocent på 94,1%. Utöver detta så får Sabres tillbaka Vanek, en utmärkt spelare som kommer bli livsviktig för Sabres denna säsong. Som oftast går hemmalaget ut som vinnare när dessa lag ställs mot varandra, faktiskt 8 av de senaste 9 mötena har slutat med en hemmavinst. Totalt sett har Leafs bara 8 vinster i First Niagra Center. Leafs imponerade inte något egentligen senast (vs. Rangers, förlust 2-5) förutom i första perioden, där man var effektiva. Man lyckades endast producera 17 skott. Man har heller inte producerat på bortais mot andra lag. Det håller INTE mot målvakter som Miller & Lundqvist. Jag tror Sabres bouncar tillbaka här, och vinner matchen.
 
Panthers @ Lightning, Lightning ML @ 1,57
Tampa Bay har öppnat säsongen på ett ypperligt sätt, 4-1-0, och visar inga tecken på att sakta ner. Senast fullkomligt pulveriserade man Flyers och vann med hela 5-1. Målvaktsspelet har varit ett issue hittills iår, där Lindbäck (confirmed) ser ut att vara #1, men har fått slita orentligt. Det gör dock inte så mycket när man har ett anfallsspel som är av toppklass. Man är, och har varit i ett par säsonger nu, ett av NHLs bästa goalscoring teams. Man är 3-0-0 på hemmais i år, och på dom tre matcherna har man lyckats göra hela 17 mål. Inatt ställs man alltså mot ett Cats i usel form. Man öppnade säsongen med en vinst, men har sedan dess radat upp fyra raka förluster, alla i regulation och med marginal. Men har sett tunna ut offensivt och röriga defensivt, och när målvakterna inte imponerar, då är det svårt för Cats att vinna matcher just nu. Ikväller startar man med Jose Theodore, 3.02 GAA 91,2%, mot ett av NHLs målfarligaste lag. En Jose Theodore som släppte in tre mål på nio skott i sin senaste start, innan han blev utbytt. Nej, det här ska inte vara något snack. Lightning vinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0