Gotta gamble to win boys...

Boston Bruins - Colorado Avalanche 1 hcp -1,5 (2.25)
Bruins är en dimension större än Colorado som jag tycker mest levt på Wolski, Hejduk och Stastny i inledningen på säsongen. Nu möter man ett Boston som lyckades vända 0-3 underläge mot Islanders dom sista 10 minuter för att sedan vinna på straffar... Kudos för den återhämtningen. Avalanche är inget bra lag på borta is utan man lever mest på sin förmåga att vinna matcher hemma i Pepsi Center. Känner att Avalanche som med två raka torskar på bortaplan blir en mumsbit för ett Boston som vill avsluta med plus statistik innan man drar ut på en roadie. Boston har fortfarande inte spelat sin bästa hockey men tror denna match kan bli en bit på vägen. Craig Anderson och Tim Thomas är troliga målvakter ikväll. Tim som jag hoppas kommer igång lite efter en mindre lyckad start.

"Hopefully we can get (the crowd) back Monday with another (win)," Savard

 

Statistik från denna och förra säsongen, Colorado är fortfarande inget slutspelslag och Boston tycker jag är ungefär lika starka som förra året.

COL are 17-36 in their last 53 road games.
Under is 10-2 in COL last 12 overall
BOS are 17-8 in their last 25 overall
BOS are 36-16 in their last 52 home games.


New York Islanders - Los Angeles Kings X2 (1.50)

Islanders återvänder hem till NY med svansen mellan bena efter tappat en 3-0 ledning mot Boston. Detta passar bra för fartfyllda och unga Kings som spelat riktigt bra hockey på sistone. Islanders väntar fortfarande på sin första seger och tror inte den kommer här för Kings är uppe i ett bra momentum och deras unga kedjor visor ingen respekt för motståndarna alls. Islanders har även en hel drös med skador. Kings var 7-2-1 mot Islanders förra säsongen. Visst, New York killarna är bättre än i fjol men det är även Kings som jag tror är ett slutspelslag. Biron står i kassen för Islanders, och han tycker jag inte är någon bra målvakt, han har dock 4 raka vinster på Kings så tar med krysset.


Kings are 4-0-1 in the last 5 meetings in New York.
Under is 5-1 in the last 6 meetings in New York.
Under is 6-0 in Kings last 6 road games vs. a team with a home winning % of less than .400.

I Övrigt kan vi säga så här..

Ottawa - Pittsburgh Över 5,5mål (Alfredsson, Cheechoo, Michalek, Spezza, Kovalev, Malkin, Crosby osv..här blir det mkt mål och jämnt)
NY Rangers - Toronto 1 (Imponerande demolering av Anaheim igår, 38-18 i skott och en otrolig fin fore- och backchecking av Rangers som jag tror följer upp med en till seger)
Tampa Bay - Florida 1x och ö 5,5 (Gillar Tampa, kan man ha koll på sin defensiv så vinner dom här, Florida imponerar inte med 3 raka torsk. Tampa vill vinna hemma efter ha börjat lite knakigt. Smith tillbaka i målet efter skada, samtidigt som Tampa vill få igång Lecavalier. Hans kedja hade tonvis av chanser senast. Han har ännu inte gjort mål denna säsong)
San Jose - Phoenix 1 och ö5,5. (Lossnat för superkedjan med Heatley & Thornton nu, men framför allt är det Marleau's kedja som tar bort lite fokus från Heatley/Thornton. SJ, NHLs bästa hemmalag?)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0