NHL

New York Rangers - Anaheim Ducks 1 (2.05) alt. 1X (1.35) för den som inte vågar gambla.
Back to back här, Anaheim har momentum men är nog rätt så tröttkörda efter allt resande och en hård kamp mot Flyers som gick till straffar för mindre än 24h sen. Rangers tycker jag har blivit avsevärt vassare i offensiven denna säsong. Tycker man har flera kedjor som håller riktig hög klass. Gaborik lever upp till sin hypade övergång och sitt kontrakt, 6p på 4 matcher. Gillar Tortorellas taktik med att låta de som presterar bäst spela, även om det innebär att bänka en rutinerad spelare framför en 20åring. 

"What I like about the kids is that I don't think they're afraid,” Tortorella said of defensemen Michael Del Zotto and Matt Gilroy. “They don't want to test the water, they want to make a difference."

Zotto har stått för 4p (2mål 2ass.) på lika många matcher, riktigt bra start den 19 årige rookien! Rangers har ett övertag på Ducks, där man både klädde av dom på hemma och bortaplan förra säsongen. Kul att Avery är tillbaka också, han spelar ikväll och det kommer publiken i "The Garden" att tycka om.  Anaheim är förstås ett mycket bra lag, men man har tappat lite defensiv styrka sen förra året. Ganska jämnt i målvaktsmatchen, Valiquette är sämre än Hiller men ganska lik i jämförelse med Giguere. Återkommer när jag vet vem som startar i Ankornas mål. Om Giguere står, som jag tror inte har fullt självförtroende (petad 3 matcher) efter sin bleka start så kan över 5,5 mål (1.90) vara spelvärt.

Lite intressant fakta om Rangers och Ducks
  • Rangers är 4-0 på dom senaste 4 hemmamatcherna mot lag "on the road" med en vinstprocent högre än 60% 
  • Rangers är 4-0 på dom senaste 4 matcherna som hemmafavorit.
  • Rangers är 3-1-0 på dom senaste 4 matcherna.
  • Rangers är 5-0 på dom senaste 5 matcher där de fått 2 dagars vila.
  • Ducks är 2-5 på dom senaste 7 matcherna mot Atlantic div. motstånd.
  • Ducks är 2-1-1 på dom senaste 4 matcherna.

 
Vancouver Canucks - Dallas Start 1 (2.05)

Äntligen lossna det för Vancouver som krossade Habs senast. Även skönt att se Luongo komma igång lite, han behövde  en bra match med få insläppta mål. Han är en sjukt bra målvakt i medgång. Dallas vinst senast, men det var mot ett Calgary som var skadefyllt och slutkört. Nu blir det andra bullar, ett utvilat Canucks på hemma is... hemmaseger i mina ögon. Lehtinen skadad i dallas, Demitra i Canucks sedan länge... square and fair. D. Sedin dock tveksam. Utöver Lehtinen saknas även Modano.
Turco i mål (0,88GAA hittills). Han besitter inte riktigt samma kapacitet som Luongo (0,865GAA hittills), men han kan ha sina stunder han med.

Lite intressant fakta om Canucks och Dallas

  • Dallas är 2-6 på dom senaste 8 mot Northwest motstånd.
  • Dallas är 3-8 på dom senaste 11 bortamatcherna.
  • Vancouver är 17-5 på dom senaste 22 hemmamatcherna.
  • Vancouver är 21-8 på dom senaste 29 matcherna efter en vinst.
  • Vancouver är 4-1 på dom senaste 5 matcherna med minst 3 dagars vila.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0