Vi ångar på.

Igår hann vi tyvärr inte skriva nåt här i bloggen, då vi var rätt upptagna båda två. Försöker ta igen det ikväll istället. Nu kör vi!

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1
På de senaste 21 mötena lagen emellan har Wings gått segrande ur striden hela 19 gånger. Inte mycket talar för att det ska sluta på ett annorlunda sätt denna gången heller. Kings har stora problem offensivt just nu, man har bara gjort ett enda mål under ordinarie tid på de senaste 2 matcherna, och tränaren Terry Murray har därför kastat om lite i kedjorna inför kvällens match. Chris Osgood antagligen tillbaks mellan stolparna i Wings efter att ha fått vila i ungefär 2 veckor. Minus dock för Wings är att de antagligen kommer till spel utan bäste målskytten Marian Hossa (34). Kings har som sagt svårt för Wings och inte blir det lättare av att Wings är inne i en bra trend och att man denna gången möter dom i Joe Louis Arena.

Calgary Flames - Minnesota Wild 1X
Flames jagar sin 4e raka vinst inatt hemma i Pengrowth Saddledome, där man har vunnit 20 av 23 möten med Wild genom tiderna. Flames har vunnit alla tre möten med Wild denna säsong men alla gånger med ett måls marginal, varav två gånger på övertid. Stort plus för Flames är att Jarome Iginla verkar ha kommit igång med målproduktionen igen, samt att målvakten Mikka Kiprusoff har spelat riktigt bra nu på slutet. Kiprusoff brukar trivas mot just Wild och han har vunnit 13 av 14 hemmamöten. I Wild saknas dessutom Owen Nolan som är en av lagets pådrivare. Det mesta talar som sagt för Flames i denna drabbning, men förbered er på att det kan bli en väldigt jämn match.

Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 1
Canucks kommer från en tung 0-3 förlust mot Montreal, där man faktiskt var det bättre laget. Ikväll får man chansen att komma igen och få tillbaka sjävlförtroendet hemma mot Lightning. Canucks har 7-0-1 hemma mot Tampa genom tiderna. Man har också vunnit 3 raka matcher på hemmais nu. Lightning däremot har ett uselt bortafacit (9-17-4) och 6 raka bortaförluster och har släppt in i snitt 4.3 mål under dessa matcher. Lightning saknar fortfarande sina två huvudmålvakter i Mike Smith och Olaf Kolzig, och man har fortfarande inte lyckats hitta någon bra ersättare. Vancouver kommer antagligen till spel utan Pavol Demitra som råkade ut för en fingerskada i tisdagens match. Tampa är som sagt ganska skakiga just nu när man saknar sina två målvakter och nu möter man ett lag som gör en hel del mål. Solklar 1a!

Philadelphia - Montreal Över 5,5
Brukar bli mål i dessa möten, och Biron i Flyers målet är deras största svaghet. Båda lagen är offensiva och gör hyffsat mycket mål. Över 5,5 till 1,70.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0