NHL Torsdag 19/2

Tolv matcher inatt,  varav några väldigt svårtippade.

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 1
Habs kommer till spel utan Kovalev som vilar och Sergei Kostitsyn som är nedskickad till AHL. Att just Kovalev saknas spelar kanske inte så stor roll eftersom han spelat så pass dåligt den senaste tiden. Man fick ge sig efter straffar igår mot Washington på bortplan, men då ska vi påpeka att Washington inte gjorde sin bästa match. Habs känns beroende av Carey Price i målet, om han spelar bra så vinner dem oftast. Dock har han inte presterat lika bra efter sin skada, och har 2-7-1 de senaste 10 matcherna. Penguins som måste börja vinna nu om de vill spela slutspel, har som bekant bytt tränare men inte än fått den fart under skridskorna man hoppats på. Hemmaspelet knakar för Penguins 15-12-2, och man kan inte förlora fler hemmamatcher om man vill vara med och fightas om slutspelsplatserna. Detta tror jag kan tagga pingvinerna! Crosby förmodligen bättre ikväll, då han varit lite halvsjuk de tidigare matcherna. Annars har ju Habs 2-0 i matcher mot Pengs denna säsong och jag blir inte förvånad om det blir en jämn historia. Tror fortfarande på pingvinerna här eftersom de har fått en dags vila samt Canadiens har lite spelare borta.

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 1X
Väldigt svårtippad match. Philadelphia (30-16-9) har fyra spelare som alla har gjort mer än 20 mål vardera, det är riktigt imponerande! Hemmaspelet har fungerat ganska bra (16-7-3) och man återfinns på en åttonde plats totalt sett i NHL. Sabres som vi hittar på en tolfte plats har sin bästa målskytt Vanek skadad och då har man inga riktiga pålitliga målskyttar att förlita sig på. Skulle väl vara Derek Roy isåfall, men han tycker jag är för ojämn. Det som talar för Buffalo i denna match är väl att målvakten Ryan Miller spelar hyffsat bra nu, och att man faktiskt trivs i Philadelphia. Man har 5 segrar de senaste 6 mötena i Philly. Sticker ändå ut hakan och tror på Flyers vinst ikväll då Sabres har saknar sin bäste målskytt, samt att Flyers som jagar sin tredje raka vinst verkar ha bra fart under skridskorna.

Ottawa Senators - Vancouver Canucks X2
Hett kanadensiskt möte där båda lagen börjar komma igång med sitt spel. Lagen spelar ungefär på samma nivå just nu. Ottawa tillbaka på hemmaplan efter att man varit ute på en roadie och tagit 9 av 10 poäng möjliga. Nu har dock Alfredsson gått och blvit skadad, så nu saknar man sin erfarne ledare och poängkung. Canucks däremot näst intill fullt lag, och sen har man även kanske ligans bästa målvakt när han spelar som han ska, Roberto Loungo. Canucks har 6 segrar på 7 matcher och man spelar riktigt bra nu. Vancouver vann senast med 3-0 hemma, vilket också är det enda mötet mellan lagen denna säsong. Sen brukar det sluta på ett sätt när West kommer till East....
 
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 1
Väldigt svår match tycker jag, där jag normalt sett lagt mitt tips på Chicago. Men nu saknar de sin toppmålvakt Khabibulin samt Patrick Sharp som är deras bäste målskytt med 23 baljor. Panthers slog New Jersey på ett imponerande sett, 4-0 iförrgår och har haft en dags vila nu med lugn träning. Vinsten kan man tacka målvakten Vokoun för, som storspelade. Florida har kanske det bästa defensiva spelet i hela East och det måste man se till och utnyttja mot Chicagos unga snabbare spelare, Toews och Kane. Här vet jag att Chris inte håller med mig, han älskar nämligen sitt Chicago. Jag får väl äta upp mina ord senare kanske...Men men, jag står fast vid detta.

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1
Jag är riktigt imponerad av LA Kings som spelat bra den senaste tiden, även om man inte plockat fullt med poäng. Nu får man dock det väldigt svårt när man möter NHLs bästa hemma lag. Sharks har 24-2-3 på hemmaplan denna säsong och Kings som faktiskt spelar lite bättre borta än hemma tror jag får ge sig. Sharks vill säkert gå upp i toppen av NHL, vilket de gör om de vinner sina två kommande matcher. 3-0 i matcher till SJS denna säsong, där LA Kings endast lyckats näta tre gånger.


Dallas Stars - Edmonton Oilers 1X

Svårtippad match. Dallas vann första mötet denna säsong på hemmais och Edmonton de två efterföljande, även dom på hemmais. Lagen är också 7a och 8a i Western Conference, Edmonton bara 1 poäng efter Dallas. Stars har ett godkänt facit på hemmais denna säsong (16-7-4) och Oilers har även dom ett godkänt bortafacit (16-13-1). Dallas kommer till spel utan sin just nu bästa spelare Brad Richards, handledsskada och beräknas vara borta 6-8 veckor, men är i övrigt samma lag som senast mot Columbus. Oilers saknar sedan tidigare backen Visnovsky och forwarden Pisani, nu har man även satt upp backen Denis Grebeshkov samt Marc Pouliot på skadelistan. Detta kommer antagligen bli ett race ändå in på mållinjen, men jag tror på fördel Stars med 9 vinster på de senaste 12 matcherna samt hemmaplan ikväll.


/ Chris & Jocke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0