Kompis, det går bra nu...

Följde ni tipset senast så är ni garanterat rikare nu. Sju matcher till ikväll, här är några av dom!

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2 (1-5)
Boston har 4 raka förluster, men det kan bero på att man endast mött lag i toppen av tabellen, och nu möter man Carolina som jagar en slutspelsplats. Carolina kommer från en vinst över Buffalo med 3-0, där jag tycker man spelade hyffsat, även om Buffalo inte hade sin bästa dag. Mycket handlar om att Staal-kedjan och Cam Ward måste prestera bra om Carolina ska ha någon chans. Boston har vunnit alla 3 matcher mot Carolina denna säsong och jag förväntar mig en till, för nu heter inte motståndet San Jose, New Jersey eller Philadelphia. Gäller för Boston att få igång lite spelare så som Phil Kessel, som inte nätat på 12 matcher, samt sitt powerplay som är bland det bättre i NHL. Tvåan är dock inte lika solklar som den var för någon månad sen.

* Som väntat tog boston denna match, rätt lätt faktiskt.

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 1X (1-4)
Känns som att spela sten, sax, påse på denna match, känns väldigt öppen. Toronto har skickat upp Justin Pogge från AHL laget men Ron Wilson har inte sagt vem som ska stå i kassen ikväll. Buffalo kommer från en rätt svag insats borta mot Carolina, medan Toronto hade en fin kväll hemma mot Pitsburgh, där man vände 0-2 till 7-2 i andra och tredje perioden. Tallinder, Afinogenov och Gaustad möjligen tillbaka för Sabres, vilket är ett stort plus. Toskala spelade bra senast mot Pitsburgh, om han står ikväll så tror jag på Leafs, annars kniper nog Buffalo detta (förutsatt att de har fullt lag).

* Pogge stod i Toronto och som jag befarade vann Sabres då. Jag tycker han kan ta på sig ett par av målen iaf. 3 Insläppta första 8-9 skotten, inte godkänt.

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 1 (4-2)
Sharks har 4-2-4 på de senaste 10 matcherna, vilket inte är särskilt bra för ett lag av deras kaliber. Man har varit ute på en 10 dagar lång roadie, och det är alltid svårt att komma hem och känna press att man måste vinna. Men å andra sidan så har SJ ett fantatiskt hemmafacit, 23-2-3, och två av dom förluster kom på de senaste 2 matcherna hemma. Tror inte man går och förlorar 3 raka hemma. 

* Även här vann hemma starka Sharks, precis som förutspått.

Calgary Flames - Vancouver Canucks 1X (3-4 efter straffar)
Sundin, Sedin & co verkar fått fart på Canuckerna, men frågan är om man orkar med ett väldigt hemmastarkt Calgary. Iginla har inte varit alls bra på sistone och Calgary har fått lita på sina andra spelare att kliva fram. Kiprosuff VS. Loungo, målsnålt tro? Flames brukar trivas mot Vancouver, har vunnit de 2 tidigare mötena mot dom. 20-7-3 lyder Calgarys hemmastatistik. 14-11-4 är bortastatistiken för Canucks. Tar med X bara för Vancouver har fått fart under skridskorna igen.

* Canucks krigade till sig ett kryss och vann på straffar, mycket imponerande mot Calgary som annars spelar så bra hemma.

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks X2 (3-5)
Båda lagen tillbaka i spel efter 2 dagars vila. Statistiken talar klart för Chicago som har 8-1-1 på de senaste 10 matcherna mot Tampa och vann senaste mötet med 5-1 hemma i Chicago. Stort minus för Blackhawks är att dom saknar sin bäste målskytt för säsongen i Patric Sharp (23) samt sin förstamålvakt Nikolai Khabibulin. Tampa kommer till spel i stort sett skadefritt. Chicagos Martin Havlat har 4 mål och 2 assist på de senaste 4 matcherna och brukar trivas mot Tampa, 17 poäng (9+8) på sina 15 möten med Lightning under karriären. Med Sharp och Khabibulin i truppen hade jag spikat 2an, väljer att gardera med ett kryss idag dock.

* Chicago fortsätter trivas i Tampa! Vann med 5-3

Colorado Avalanche - Ottawa Senators 2 (3-2 efter förlängning)
Vi betade mot Colorado senast mot Detroit och det gick ju som bekant inte vår väg. Vågar dock pröva att beta mot Colorado igen, denna gång hemma mot Ottawa. Colorado, för närvarande sist i Western Conference, har 1-4 på sina senaste 5 matcher medans Ottawa har 5 raka vinster. Colorado ställer antagligen andremålvakten Raycroft i mål som brukar ha problem mot Ottawa. Båda lagen kommer i stort sett skadefria. Vinner Ottawa har de för övrigt haft en perfekt roadie, alltså vunnit 5 raka bortamatcher, för första gången i lagets historia, något som skulle kunna vara en extra morot.

* Mållös tredje period, vilket resulterade i förlängning där Avalanches drog längsta strået. Tur att jag lirade Senators +1,5 chris!

Kommentarer
Postat av: Nicklas

Satte 6/7 spel!! Kanon!!

2009-02-18 @ 11:28:26
Postat av: Chris

Fan va kul! Hoppas på samma lycka inatt då.

2009-02-19 @ 00:06:24
URL: http://cjbets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0