Nattens NHL

Riktigt bra NHL-natt senast så förhoppningarna är höga inför kvällens omgång. Inatt siktar vi på att alla tips ska sitta. Vi har 89% träffsäkerhet sen den 17/2-09. Nu kör vi!

New York Rangers - New York Islanders 1
Rangers har gått katastrofalt den senaste tiden, 1-6-2 de senaste 9 matcherna, men vi tror att ett N.Y-derby är precis vad laget behöver för att tända till ordentligt och vända den dåliga trenden. Islanders är dessutom ruskigt dåligt på bortaplan (6-21-2) och har två av sina absolut bästa spelare skadade i långtidsskadade målvakten DiPietro samt den stora ledaren Doug Weight. Rangers kommer utan skadade backen Paul Mara, hans plats fylls utav Dimitri Kalinin som är tillbaka efter skada. Trycket i MSG och Rangers desperata behov av poäng för att beålla sin slutspelsplats gör att dom vinner ikväll.

Washington Capitals - Montreal Candiens 1
Habs har stora defensiva problem just nu, man släpper in runt 4 mål per match, och ikväll möter man ett utav de mest anfallsglada lagen i NHL. Man gör ikväll också sin 5e raka borta match och deras bortastatistik (13-15-2) är väl sisodär. Washington å andra sidan är fruktansvärt starka på hemmais (22-4-1), bäst i hela NHL, och det speciellt mot lag från Eastern Conference (17-1-1). Ovechkin är på gång just nu, han gjorde säsongens 3e hat trick senast mot Panthers, och han brukar trivas mot Montreal, 9+10 på 15 möten. Habs kommer dessutom utan sin storstjärna Alex Kovalev som har blivit tillsagd att vila, samt att man har skickat ner Sergei Kostitsyn till AHL. Man får dock tillbaka Tomas Plekanec efter en 2 matchers avstängning och nyförvärvet, backen Mathieu Schneider från Atlanta, debuterar antagligen ikväll. Washington är i stort sett skadefritt. Habs är just nu också väldigt beroende av att Carey Price i målet spelar bra. Spelar han på topp ikväll så har Habs en liten chans att rubba Caps, men jag ser chansen som mycket liten.

Detroit Red Wings - Nashville Predators 1
Vi gillar att lägga tipsen på Wings, men vem gör inte det? Kanske ligans bästa lag när dom spelar som de ska! Conklin i kassen ikväll och han brukar göra bra matcher när han får hoppa in lite då och då, istället för att stå en längre period. Man har ett rejält övertag på Nashville hemma, 8-1-1 sen 2006. Detroit har en bortskämd publik som inte ser sitt lag förlora ofta i Joe Louis Arena. Man fick stryk senast mot Colorado på straffar och jag tror inte man går och förlorar två raka.

Columbus Blue Jackets - St.Louis Blues 1X
Blues jagar sin tredje raka seger, vilket isåfall skulle innebära säsongsrekord för laget. Det säger en hel del om hur laget spelat denna säsong.  Columbus med NHL's bästa målvakt just nu (Mason) kommer till spel efter en dags vila, medan Blues som vann igår mot Rangers fått sätta sig på planet tidigt imorse. Blues har ett statistiskt övertag mot Columbus, där man jagar sin sjätte raka seger mot laget. Tyvärr tror jag matchen igår mot Rangers tog på krafterna, och Columbus som är i god form, tror jag tar hem detta. Man förlorade senast mot Dallas men då tyckte jag fortfarande man var det bättre laget. Vem avgör? Umberger och Nash kanske? Brukar bli en del mål i dessa möten, tänk på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0