Hockeyfredag!

God afton kära läsare, ikväll har vi tre matcher att se fram emot.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1 (resultat: 4-1)
Carolina jagar åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference, och bör kunna rubba Tampa hemma. Vi kan konstatera att Hurricanes har fyra raka segrar mot Tampa,  varav 2 på hemmaplan. Tampa kan glömma slutspel och spelar inte sin bästa hockey, tre raka förluster och blir förmodligen en fjärde ikväll.

Detroit Red Wings - Anaheim Mighty Ducks 1 (resultat: 4-2)
De mäktiga ankorna är nu inne på sin längsta roadie denna säsong. Statistiken talar verkligen inte för Anaheim, och inte deras form heller för den delen. 1-8-2 de senaste 11 matcherna i Detroit, klar fördel för Wings alltså. Om ducks vill spela slutspel så måste de vinna majoriteten av matcherna ute, men här räcker dem inte till. Spelmässigt sett tycker jag inte det finns något lag som är lika bra som Detroit. Dagsform avgör ju dock oftast, och ettan ska vara hyffsat säker.

Washington Capitals - Colorado Avalanches 1 (resultat: 1-4)
Capitals spelar inte sin bästa hockey mot väst-lag, men efter gårdagens uppvisning av Ovechkin och även mål av Bäckström så tror jag Colorado kan slås rätt lätt. Tycker dessutom motståndet igår (Montreal) är bättre än Colorado. Ovechkin har gjort poäng i 11 matcher irad och skulle inte bli förvånad om den sviten utökas till 12 inatt. Avalanches gör inte heller så mycket mål, bara 2,6 per match, vilket är 20:e bäst i NHL, inte särskilt imponerande. Man släpper in 3,09mål per match, vilket också det är dåligt. Man är också väldigt usla i boxplay där man släpper in mål i var fjärde numerärt underläge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0